Tysiuniek Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Jako bazę przyjąłem standardowy model Academy M 1025 (1350). Jako elementy dodatkowe wykorzystałem część blaszek Eduarda: - 35580 M 1025 Exterior - 35579 M 1025 Interior - 35581 M 1025 Armoured Door (otwarte drzwi) Poza tym: - PKM z zestawu Dragona "Modern Machine Gun Set" - koła żywiczne (5 sztuk). Nie do końca takie, jakie być powinny, ale innych wtedy nie miałem - fotele żywiczne nowego typu - silnik żywiczny - tylny profil (bez napisu), deska rozdzielcza z Italeri - przednia osłona z modelu Academy M998 I.E.D. Gun Truck - kalkomanie Toro Własna produkcja to: - wyciągarka - tylny zderzak wraz z uchwytami na koło zapasowe i kanistry - lusterka - uszczelki drzwi, okiem, pokrywy bagażnika - trzypunktowe pasy bezpieczeństwa - okablowanie silnika - elementy obrotnicy - drobne elementy wyposażenia - obejmy zbiornika paliwa - wewnętrzna powierzchnia pokrywy silnika - wewnętrzna strona pokrywy bagażnika - wewnetrzna strona części dachowej - podsufitki Okres budowy - od czerwca 2010 do stycznia 2011 (z kilkumiesięczną przerwą). Model teoretycznie ma przedstawiać ten pojazd: A wyszło tak (przepraszam za niektóre ciemnie zdjęcia, ale pogoda nie sprzyja fotografowaniu, a czas goni...). Fotograf też ze mnie do bani. Podwozie przed kurzeniem: Pasy (naprawdę są zamontowane) Edytowane 3 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Obrodziło polskimi Humvee ostatnio Tomek - wyszedł Ci piękny model, Twój najlepszy bez dwóch zdań. Podoba mi się malowanie i kurzenie. Uwaga podobna jak w przypadku Petera 1410 - potrafisz bardzo ładnie i czysto skleić i pomalować model - pora na nowe techniki. Tutaj suchy pędzel mógłby dodać jeszcze więcej życia, choć już teraz Twój Humvee ma go wiele. Jest kilka nieścisłości, o których sam dobrze wiesz (koła, grill w masce, kanistry), ale wsadziłeś tyle pracy własnej i zaangażowania, że można to wybaczyć. Jednak przy kolejnym przypilnuję, żebyś wszystko zrobił jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Obrodziło polskimi Humvee ostatnio A to jeszcze nie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 No tak, Kuba...Gdyby ta zabawa tyle nie kosztowała...Poza tym wtedy nie udało mi się kupić wzorcowych kół (kupiłem te wychodząc z założenia, że i tak są dużo lepsze od Academy), grilla nie miałem możliwości zmienić (zarówno Academy jak i Eduard w blaszkach dedykowanych do tego modelu tylko taki dają, a kanistry...Kurcze, myślałem że są w miarę prawidłowe (może poza podstawami), ale wszystkie takie mam!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 kanistry...Kurcze, myślałem że są w miarę prawidłowe (może poza podstawami), ale wszystkie takie mam!. Do polskich Humvee polecam niemieckie kanistry z II w. św. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Swietny model. Wygląda jak prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 To z takich mniejszych nieścisłości, o których nikt nie wspominał, to możesz pokusić się o przemalowanie tych dwóch "poduszeczek" w obrotnicy. Pod tylną częścią zamkniętego włazu są takie dwie pionowe płaskie elementy. Powinny być czarne, a nie zielone. Reszta błędów była albo wymieniona wyżej, albo nie ma sensu o nich pisać przy tak fajnym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarzyk114 Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 Przesliczny nic dodac nic ujac tak sobie przegladam wszystkie modele z konkursu i nie wiem na co zaglosowac. po za tym zdradzisz swoja metode malowania drewnianych elementow broni?? Bo wyszlo Ci to krotko mowiac códmiód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2011 To żadna tajemnica...Po prostu rozwodniony Vikol, zabarwiony Orange Clear, na białym podkładzie. Słoje ciemnobrązowe lub czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarzyk114 Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 ok dzieki za odpowiedz sprobuje ta metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi