premier1986 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Tak jak zapowiadałem umieszczam pierwszą po dłuższej przerwie galerię. Wiele braków i niedociągnięć można wytknąć temu modelowi na co liczę bo to pomoże mi podnieść kwalifikacje. Nie piszcie o szybce bo wiem że jest tragedia (chyba że ktoś mi podpowie jak usunąć lakier z niej). Model malowany aerografem. Użyłem do niego farb Vallejo Air. Lekki wash. Zabrudzenia wykonane głównie suchym pędzlem. Obicia zrobiłem kawałeczkiem gąbki (robiłem je pierwszy raz więc średnio mi wyszły). Ogólnie model skleja się całkiem przyjemnie nie ma jakichś większych problemów. Mało nadlewek, śladów po wypychaczach czy przesunięć formy. Oto galeria. Oglądajcie i oceniajcie. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Piloci za dużo palą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Pomaluj szybkę sidoluxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Wśród wszelakich Migów Messerów Fok itp na forum bardzo ciekawa egzotyczna maszyna. Co pozwolę sobie wyknąc to brak uzbrojenia, troche łyso wyglądają ouuste pylony,obicia może lepiej by wyglądały gdybyś zastosował srebrny jako pokład zamaskował obicia maskolem a później nałożył, kolor jako bazowy. Ogólnie w 6cio stopniowej skali 4. 2 za pomysł 2 za wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 a ja powiem tak... co do tej szybki... zmienić oznakowanie na wietnamskie, dodać podwieszenia i jeszcze troche poobijać - i bedzie prawie jak z muzeum w Krk http://jetphotos.net/viewphoto.php?id=6996921&nseq=0 pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Nie piszcie o szybce bo wiem że jest tragedia (chyba że ktoś mi podpowie jak usunąć lakier z niej). Ty ale szybka jest tragedia .Na bardziej poważnie nie wiem na co ją przykleiłeś ale łoderwij ją chopok i przepoleruj pastą polerską to powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 Co do uzbrojenia to raczej już go nie będzie bo podoba mi się tak jak jest. Obicia tak jak mówiłem robiłem pierwszy raz dlatego wyszły jak wyszły ale następnym razem spróbuję zrobić tak jak mówi Moses. Pomalowanie szybki sido da jedynie tyle ze będzie lekko się błyszczała a nie o to chodzi. Odrywał szybki nie będę ale pasta polerska to dobry pomysł. Musi być jakaś konkretna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Ale to chyba przed polerką szybkę do cleanuxa trza wrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 wuwumaster Też tak uważam, wtedy szyby nie trzeba by było zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 W takim razie szybka zaraz idzie do Cleanluxa. Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Stycznia 2011 Share Napisano 5 Stycznia 2011 Witam Bardzo mnie ucieszyło pojawienie Dragonfly'a na forum, gdyż rzadko się je widuje. Twój model ma wady, nawet dość sporo. Oprócz wspomnianego oszklenia, które wygląda jakby było zamontowane na maszynie do nauki ślepego latania najistotniejsze mankamenty to: 1. Obicia lakieru, które przybrały postać plamek,kropek i placków. Nie wygląda to zbyt apetycznie... 2. Okopcenia - Niektóre z nich znalazły się w przypadkowych miejscach, co uczyniło samolot mało estetycznym w odbiorze; 3. Puste pylony - Brak podwieszeń trochę razi. Z podwieszeniami samolot wyglądałby o wiele ciekawiej; Ogólnie widać, że ślady eksploatacji potraktowałeś nieco po macoszemu jak typową "zabawę w brudzenie". W następnym projekcie postaraj się wyszukać przynajmniej kilka zdjęć prezentujących daną maszynę. Na ich podstawie będziesz w stanie należycie wykonać ślady eksploatacji. Żeby nie było, że model ma same wady. Nic bardziej mylnego. Na zbliżeniach zdjęć widać, że malowanie wygląda dość schludnie, a powierzchnia jest w miarę gładka. Kalkomanie również zostały całkiem nieźle położone. Konkludując, jeszcze sporo pracy przed Tobą, ale jest nieźle. Mam nadzieję, że Twój kolejny projekt będzie równie oryginalny jak ten Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2011 Dzięki kornik za słowa krytyki i wskazówki jak poprawić swoje zdolności. Dużo mi to pomoże przy kolejnych modelach. Co do zdjęć to ogólnie ciężko o dobre zdjęcia tej maszyny a te z muzeum lotnictwa niezbyt się nadają bo wygląda tam jak po spotkaniu z młotkowcami:D Następne projekty które są w realizacji niestety nie będą tak oryginalne. Z każdym kolejnym modelem staram się poprawiać błędy wytknięte mi w poprzednich konstrukcjach więc chyba będzie lepiej niż teraz:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi