Mark666 Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Temat może mało atrakcyjny ale już rozpoczęty Na początek musiałem przerobić pomost naczepy aby nadawała się do przewozu różnych ładunków. Luki w podłodze zostały zaślepione tak aby tworzyły jednolitą powierzchnię Aby tego dokonać musiałem opuścić wózek jezdny o ok. 3mm , po to aby koła nie tarły o podłogę Taki zabieg pozwolił na taki stan rzeczy: Plastykowa imitacja desek podłogi została zastąpiona drewnem czyli deseczką balsową z lekko naciętymi liniami podziału a potem naniosłem barwnik imitujący deski Ponieważ balsa zastosowana do modelu jest cienka musiałem od spodu wkleić wzmocnienia Pewne elementy trzeba było odciąć od całości i zastosować ich łączenie z nową podłogą W podłodze całkiem nie dawno wymieniono trzy uszkodzone deski.... Reszta zdjęć z pasowania elementów , a Neoplan okazał się za długi....... Cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2011 Grubo Nio, przydałby się wózek Dolly. Myślę że na niego to tylko Noteboom był by odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Stycznia 2011 Share Napisano 7 Stycznia 2011 Trochę już za późno, ale imitacja desek lepiej wygląda zrobiona z desek ;) Balsę tnie się bardzo prosto, skalpelkiem od linijki. Mogłeś powycinać klepki, pomieszać je i wtedy naklejać na podłoże. Po takim zabiegu słoje nie są jednorodne, a sąsiadujące deseczki mają inne odcienie. Można nawet zabarwić krawędzie desek na czarno, zabieg nazywa się to caulking. Przykład takiego zabiegu, jednak bohaterem był fornir bukowy, a nie balsa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Naczepa pomalowana. Górna podłoga już wklejona i trochę poprawiłem te deski. Jutro ją okabluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Naczepa piękna szczególnie te deski. (Jest świetnie) Powodzenia przy dalszym sklejaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Chyba niepotrzebnie zakrywasz koła od góry. http://www.floridaearthmovers.com/rucker/eq10.jpg Deski narażone na warunki atmosferyczne raczej nie będą w takim ładnym kolorze. Szedłbym raczej w szarości, a kolor drewna mógłby tylko lekko przebijać. Jest tu kilka zdjęć w dużej rozdzielczości, ładnie widać ślady eksploatacji. Trochę inny lowboy, ale deski to deski. http://www.floridaearthmovers.com/lowboys.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Chyba niepotrzebnie zakrywasz koła od góry.http://www.floridaearthmovers.com/rucker/eq10.jpg Deski narażone na warunki atmosferyczne raczej nie będą w takim ładnym kolorze. Szedłbym raczej w szarości, a kolor drewna mógłby tylko lekko przebijać. Jest tu kilka zdjęć w dużej rozdzielczości, ładnie widać ślady eksploatacji. Trochę inny lowboy, ale deski to deski. http://www.floridaearthmovers.com/lowboys.htm Actros--- dzięki copycat -- muszę tak zrobić bo ma na niej jechać to podwozie. a jak by ono tam wjechało ? Tam jako bieżnia będzie blacha ryflowana, czekam na przesylkę od Kuchmodel. Dzięki za linki na pewno się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 Mała zmiana planów-- postanowiłem wyrzucić ten plastykowy kawałek podłogi drugiej części i zastąpić go drewnem Jeszcze kilka drobiazgów i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Bardzo ładnie ta naczepa wygląda w drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Fajnie się prezetuję załadowana. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Bardzo ładnie ta naczepa wygląda w drewnie Raczej drewno w naczepie Kozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Bardzo ładnie ta naczepa wygląda w drewnie Raczej drewno w naczepie Kozak W drewnie w sensie wyłożona drewnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 Dziś zakończyłem budowę LOWBOYA Oto kilka fotek, bo myślę że do galerii to ma czym głowy zawracać. Dziś pod Mańkiem F 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi