Skocz do zawartości

US marines sherman (italeri)

ups

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 87
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

A ja myślę ,że nawet na Iwo moje brudzenie jest uzasadnione.

Posłużę się tu ilustracją z fajowej książki wydawnictwo Kagero pt:M3 and M4 Tanks in Pacyfic Combat, którą każdemu polecam.

40650430.jpg

Ups ale moje zdjęcie jest z tej samej plaży tylko 50 lat później . Zresztą z czarno-białej fotografii ciężko pobrać kolor

Złudzenie apteczne

A na serio, leci do mnie fajny album o Iwo Jimie, może będą jakieś fajne fotki w kolorze to wkleję i wrócimy do dyskusji.

Aha żeby nie było, pomimo tego nierozstrzygniętego wątku piasku, Twój Sherman w moim prywatnym rankingu zajmuję pierwsze miejsce

Złudzenie apteczne

A na serio, leci do mnie fajny album o Iwo Jimie, może będą jakieś fajne fotki w kolorze to wkleję i wrócimy do dyskusji.

Aha żeby nie było, pomimo tego nierozstrzygniętego wątku piasku, Twój Sherman w moim prywatnym rankingu zajmuję pierwsze miejsce

Pięknie dziękuję

Bardzo mi miło ,że się podoba.

Chętnie też wrócę do dyskusji na temat odcieniów gleby

Pozdrawiam serdecznie.

Btw. następny na widelcu kolejny zabytkowy model

41066015.jpg

Witam!

Brudzenie jest jak najbardziej OK. Iwo Jima to sucha wulkaniczna wysepka. Wyspa jest zasadniczo w czarnym kolorze. Sproszkowany pumeks, bazalt i tufy. Nie ma tam rudej, żelazowej ziemi charakterystycznej dla Europy a zwłaszcza Azji (Indochiny). Nawet plaże Iwo Jimy są szaro buro czarne. Dlatego twoje brudzenie, takie szaro buro sine jest bardzo fajne. Podoba mi się.

Ps. Tutaj jest o tym napisane http://pl.wikipedia.org/wiki/Iwo_Jima

Edytowane przez Gość

Pozwolę sobie zaspamować temat jeszcze

flags3.jpg

iwojima23207_070223110315215_wideweb__300x375.jpg

lettersfromiwojima.jpg

iwo4.jpg

letters-from-iwo-jima.jpg

Letters+from+Iwo+Jima+043.jpg

Brudzenie jest jak najbardziej OK. (...)Dlatego twoje brudzenie, takie szaro buro sine jest bardzo fajne.

Kurczę coś musi być z fotkami jest nie tak, bo ja właśnie widzę kolorki żywcem wyjęte z pustyni, a nie szaro bury kurz wulkanicznej wyspy

Myślę, że fotki mogą też trochę przekłamywać kolory. Pigment jakiego użyłem , a raczej mieszanka pigmentów bardziej by pod szary piach podchodziła , jak pod żółty piaseczek plaż Bałtyku. Myślę ,że kolor pyłu który jest na butach tego oficera w tle na drugiej fotce od góry , którą zamieściłeś to właśnie ten kolor jaki chciałem uzyskać i do którego się zbliżyłem.

Pozdrawiam

Btw. następny na widelcu kolejny zabytkowy model

41066015.jpg

Czekam na warsztat bo temat bardzo podobny do mojego nowego nabytku.

Iwo_Jima_USMC_Logistics.jpg

no dobra jak dla mnie temat kurzenia zakończony, zwracam honor nic się nie odzywam