Gościu Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Kilka dni temu ukończyłem tego malucha: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 18 Stycznia 2011 Share Napisano 18 Stycznia 2011 Jak zwykle górna półka i poziom dla mnie nie osiągalny. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Fajny "maluch" :-) Jak robiłeś twarze żołnierzy, bo super wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Jakiego metalizera użyłeś do luf? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Witam! Ochów i achów nie starczy, co by mój zachwyt wyrazić nad pracą tutaj prezentowaną. Nic dodać, nic ująć. Aczkolwiek jest to kolejny twój model, który nie powinien być malowany. Bez farby równie dobrze wyglądał, chociaż Krupp prezentował się lepiej A tak na poważnie to pięknie, a manekiny znowu wymiatają. Te teutońskie mordy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 Nie męczy Cię ciągłe wspinanie się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 19 Stycznia 2011 Share Napisano 19 Stycznia 2011 poziom dla mnie nie osiągalny. Do osiągnięcia - poza blaszkami - najtrudniejsze są obicia jeśli chodzi o pojazd. Rafale powiedz mi jedno, kiedyś malowałeś na podkład czarny u dołu i na to baze, powstawała Ci góra jasna, dół ciemny, nadal masz taki styl, ale czy technika wykonywania się zmieniła? Czy może teraz rozjaśniasz bazę przez dodanie białego? A jeśli tak to ile razy średnio na model dajesz rozjaśnień aby uzyskać taką płynną zmianę braw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2011 Adam, tu dałem humbrol i czarny Generał, kładłem kolory od najciemniejszego, do najjaśniejszego, akryl a później olejne na rozjaśnienia. Gerd, jak się często zlatuje trzeba wrócić choćby tam, gdzie się było(patrząc z boku wygląda to pewnie inaczej) marioba, stał w miejscu w którym non stop coś mu odłamywano.Zmalowałem, schowam do pudła, może sprzedam i będzie bezpieczny. Krzysiek, w tym modelu nie przesadzałem z rozjaśnieniem. W ogóle ostatnio jakoś mam awersje do silnej modulacji, sam zauważyłem że robię ją dość delikatną. W tym modelu podkładem był gunze 1200, bez czerni(z uwagi na ilość blach) Technika ta sama, niestety nie powiem Ci ile razy dałem tu, czy tu jaśniej. Kładę kolor/tonacje do momentu aż uznam by przejść do jaśniejszego bądź nieco odbiegającego kolorem od poprzedniego. Jeśli sam zaczniesz tak robić, wyczujesz i zauważysz, że każdy model wymaga osobnego podejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 20 Stycznia 2011 Share Napisano 20 Stycznia 2011 Piekny.Po prostu Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi