BearM Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 To mój pierwszy post na tym forum więc wypada zacząć od przywitania się Dzień dobry wszystkim Temat MERIDA jest na mojej tapecie już od kilku lat. Zacząłem budować tą wersję jeszcze w 2003 roku (widać po komputerze w tle zdjęcia). Potem na kilka lat zapomniałem o modelarstwie. Ostatnio jednak postanowiłem odgrzebać te tematy i zacząć sobie wszystko przypominać. Dotychczasowe rezultaty mojej pracy wyglądały tak: Natomiast po tym co przeczytałem- szczególnie napisane przez Marka zdecydowałem się wykąpać go w podchlorynie. Pozbieram trochę papierów na jego temat i poczekam na rozwój tematów na forum. Weekendowo pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Odnośnie saperskiej wersji Meridy-czy były stosowane na tych wozach trały magnetyczne ? Gdzieś widziałem zdjęcie takiego trału na nie zmodernizowanym T-55. Trał ten ma postać płaskiej płyty umieszczonej na przednim pancerzu nieco cieńszej od dodatkowego pancerza Meridy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Byc moze jakies próby były czynione . Trzeba by było sprawdzić w muzeum saperskim we Wrocławiu Ja przynajmniej u nas czegoś takiego nie widziałem.Barem ja na twoim miejscu bym go nie czyścił tylko trochę z przodu dobrudził. Czo-lg po trałowaniu był strasznie z przodu8 utytłany . Widziałem kaczuszkę i Piecpiatke po trałowaniu i przedni pancerz miały niezłe obrzucony piachem i błotem. Jak byś mógł wrzuć jeszcze parę zdiec tej Meridy - wygląda mi na całkiem ładny modelik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Witam, widzę, że temat Meridy się rozwija. Chciałbym dodać do tego swoje trzy grosze. Po bokach wieży były montowane : WPD -Wyrzutnia Pocisków Dymnych oraz WWGD - Wyrzutnia Wybuchowych Granatów Dymnych. A nie TUCZA, Która jest montowana na wozach naszego wielkiego wschodniego sąsiada. Odpalanie Pocisków i granatów następowało parami i było sterowane z pulpitu obsługiwanego przez ładowniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Empit to wszystko jeden czort ,tylko nazwa inna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Jak byś mógł wrzuć jeszcze parę zdiec tej Meridy - wygląda mi na całkiem ładny modelik Za późno- całość farby jest już zdarta i trzeba wszystko od nowa malować. Mam jeszcze jedno zdjęcie tego modelu przed kąpielą. Przy okazji- pojawił się temat wersji saperskiej z pojemnikami PS-ŁWD. Też mam coś takiego od kilku lat na tapecie (czeka chyba z 4 lata na dokończenie). Stan prezentuje się następująco: Jak dokończę Leoparda C2 to rownież się nim zajmę. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Czy wyrzutnie ładunków wydłużonych to twoja własna produkcja czy kupiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BearM Napisano 30 Stycznia 2011 Share Napisano 30 Stycznia 2011 Czy wyrzutnie ładunków wydłużonych to twoja własna produkcja czy kupiona? To gotowe elementy- kiedyś mały być produkowane przez AEF Designs wraz z trałem KMT-4 ale temat został zarzucony. Mchał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi