mateuszcholewka Napisano 26 Stycznia 2011 Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Witam! Od razu mówię że to moja pierwsza relacja z budowy więc proszę o wyrozumiałość. W tej relacji chciałbym przedstawić model Junkers Ju 87 w skali 1:72. A oto przygotowany do malowania silnik. A to już pomalowany silnik. Sklejona i pomalowana kabina. Silnik wraz z kabiną umocowany w kadłubie Na razie to tyle. Pozdrawiam i proszę o komentarze. Edytowane 26 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj
Mikele Napisano 26 Stycznia 2011 Napisano 26 Stycznia 2011 Straszna posucha wewnątrz kabiny, ale z drugiej strony olbrzym to to nie jest. Kilka uwag odnośnie Twojej pracy: -Silnik pomalowany za jasno. Dodaj do tej farby, która malowałeś czarnego, żeby kolor bardziej przypominał żeliwny odlew. -Siedziska załogi, jak i całe wnetrze kabiny powinne mieć kolor ciemnoszary. Mam nadzieję, że uwagi w trakcie pracy Cię nie znechęcą. Ciśnij z tematem, bo ciekawy. Cytuj
Banny Napisano 26 Stycznia 2011 Napisano 26 Stycznia 2011 Posucha w środku bo to dość vintage'owy zestaw! Sklejałem go gdzieś pod koniec lat 70-ych ubiegłego wieku. Wtedy to był świetny model, ale obecnie to gratka raczej tylko do wielbicieli klasycznych modeli. Swoją drogą, Ju-87 w wersji niszczyciela czołgów G ma całkiem liczną reprezntację w skali 1/72: wspomnianego wyżej Revella, Italeri/Tamiya, Academy i Fujimi. Cytuj
mateuszcholewka Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Napisano 26 Stycznia 2011 Witam! W pierwszym zdaniu tego postu chciałbym podziękować za uwagi. Już nie mogłem doczekać się jutra i rozpocząłem malowanie silnika oraz kabiny. A oto efekt mojej pracy: Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi