mateuszcholewka Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Witam! Od razu mówię że to moja pierwsza relacja z budowy więc proszę o wyrozumiałość. W tej relacji chciałbym przedstawić model Junkers Ju 87 w skali 1:72. A oto przygotowany do malowania silnik. A to już pomalowany silnik. Sklejona i pomalowana kabina. Silnik wraz z kabiną umocowany w kadłubie Na razie to tyle. Pozdrawiam i proszę o komentarze. Edytowane 26 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Straszna posucha wewnątrz kabiny, ale z drugiej strony olbrzym to to nie jest. Kilka uwag odnośnie Twojej pracy: -Silnik pomalowany za jasno. Dodaj do tej farby, która malowałeś czarnego, żeby kolor bardziej przypominał żeliwny odlew. -Siedziska załogi, jak i całe wnetrze kabiny powinne mieć kolor ciemnoszary. Mam nadzieję, że uwagi w trakcie pracy Cię nie znechęcą. Ciśnij z tematem, bo ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Posucha w środku bo to dość vintage'owy zestaw! Sklejałem go gdzieś pod koniec lat 70-ych ubiegłego wieku. Wtedy to był świetny model, ale obecnie to gratka raczej tylko do wielbicieli klasycznych modeli. Swoją drogą, Ju-87 w wersji niszczyciela czołgów G ma całkiem liczną reprezntację w skali 1/72: wspomnianego wyżej Revella, Italeri/Tamiya, Academy i Fujimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszcholewka Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 Witam! W pierwszym zdaniu tego postu chciałbym podziękować za uwagi. Już nie mogłem doczekać się jutra i rozpocząłem malowanie silnika oraz kabiny. A oto efekt mojej pracy: Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi