WARATAH Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Konserwacja ,a wiec przechowywanie w tym przypadku modeli dla potomnosci, sa rozne rodzaje ale ja chcial bym Wam podpowiedziec jak mysle cos nowego, taniego i smaczego ;-) Moj wynalazek bedzie dotyczyl milosnikow skali 1/72 albo 1/35 (niektorych modeli np: Jeep). Wiadomo , na necie mozna kupic gablotki do przechowywania i exponowania modeli, allle to kosztuje;-) Ja wpadlem na pomysl ze :kupoje moje ulubione FERRERO ROCHER, zjadam zawartosc a opakowanie to wspaniala gablotka na model. MNIAMY, warto ,szmalec zosteje w kieszeni , kobiety albo dziewczyny sie ciesza ,a modele przetrwaja wieki. A te ferrerorocher to takie cekuladki cukierki ze nuts we srodku, dorbe;-) Mam takie co stoja w nich 26 lat i NIC JE NE RUSZA cha , cha !!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Chodzi o taka "opakowke"? Wrzuc moze fotki z modelami. Pozdr. Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARATAH Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 DOKLADNIE;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARATAH Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 PKD4GA No i co Ty o tym sadzisz???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Na poczatek kwestia formalno-organizacyjna. ;-) W gornym, lewnym rogu twojej wiadomosci masz ikonki, tam wsrod innych, jest taka, ktora nazywa sie "zmien". Dzieki niej mozna dopisac, zmienic zawartosc wyslanego wczesniej posta. Jezeli wiec zauwazyles blad, cos sobie przypomnisz itd. - jest mozliwosc dopisania/poprawienia. Bo wiesz, pisanie posta pod postem w odstepie paru minut, nie jest dobrze odbierane na forach. To tyle. Jezeli chodzi o cukierki, to faktycznie sa okey. Czy pudelko nadaje sie do przechowywania? Pewnie tak. Wrzuc jakies foty Twojej kolekcji. Obadamy jak to wyglada w praniu. Pozdr. Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Całkiem fajny pomysł, nigdy na to nie wpadłem, że te opakowania mogą posłużyć jaka gablotki, chociaż sam korzystam z tych opakowań, ale to do celów magazynowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARATAH Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 KO ,ale nie dzisiaj, dzisiaj niema mnie w domu , bede we wtorek. Tak apropo tego lewego gornego rogu to umnie jest po prawej stronie ! no chyba ze Ty siedzisz za monitorem;-) A z ta podpowiedzia, wspaniala sprawa ale ja nie musze znac wszystkich tajnikow kazdego forum, ale ja sie szybko ucze i poterafie przescignac mistrza;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Qrcze faktycznie. To przez te Twoje antypody mnie sie optyka zwalila - no bo jak to bedzie dogory nogami? Pozdr. Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARATAH Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 Jak bys nie patrzyl ,umnie zawsze prawa reka bedzie po wlasciwej stronie;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 A kierownice to po jakiej stronie tam macie? Pozdr. Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARATAH Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 To zalezy czym jade;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARATAH Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 No jak tam Mr. MUUU. ????? Rozumie ze czekasz na odpowiedz , OK. Wiec jak kosze trwawe to mam kierownice po srodku, Jak jade traktorem to jest to samo Jak jade moja TRYBEKA to jest po prawej stronie Ale jak posuwam moim JEEP no to tylko po prawidlowej stronce;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Ja jako gablotek używam opakowań od resoraków np. burago są świetne na modele w 1/72. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARATAH Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Wybacz uszu ale niewiemy albo ja niewiem co to jest resorak & burago, czy mozesz powiedziec cos wiecej na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Resorak BBurago Kurcze Wy kangury macie gorzej niż my za PRLu, wtedy chociaż matchboxy mieliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 29 Stycznia 2011 Share Napisano 29 Stycznia 2011 Zły przykład dałem chodziło mi o takie samochody(zabawkowe), które są na podstawce przykręcone śrubokrętem i mają z plastiku taką osłonę/gablotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARATAH Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 MosesWybacz potomku Mojzesza czy jak on sie tam pisal, jestem ateistom, 30 lat poza krajem, wiem co to pudelka zapalek, nie musze wiedziec co to rysoraki albo te inne zelazniaki! Jak Ty mi porownujesz prl do AU TO TY IDZ SIE SYNKU POLOZ, ZOBACZ ILE MASZ TEMPERATURY I ZADZWON PO KARETKE A ONI PO cIEBIE PRZYJADA I cI ROZLUZNIOM MIESNIE ATy chyba bys chcial by w mossadzie albo w gromie ?ale to tylko dream. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Oj kangurku spokojnie bo się przegrzejesz. 1 zasada od młodego dla starego. Nie bierz wszystkiego na poważnie, mniej stresu dla Ciebie i otoczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WARATAH Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Ja sie nie stresuje , ja sie bawie i nie przegrzewam, chociaz dzisaj u na 43 ale mam ercon i jest OK ,a ta Twoja ksywka to mojses czy jeszcze mozes a moze juz tylko moses w mysli;-) [...] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Ja wciąż mogę, a jak już poruszyłeś tą kwestię na forum modelarskim to widzę że tobie już właśnie pozostało myślenie o tym że możesz [...] Uwierzyłbyś w to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 WARATAH - chyba jednak sie kolego przegrzales. Napisz jeszcze raz, tylko tak zeby inni mogli zrozumiec Twoj przekaz. Pozdr. Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Witać forumowicz WARATAH lubi się czepiać o byle co i do różnych osób. Widać słońce i duża temperatura na wielkiej wyspie rozgrzewa samego człowieka i jego sprzęt elektroniczny, bo widać, że trochę klawiszów na klawiaturze nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 Prosze pisac na temat. Jezeli chcecie opisywac cechy innych userow, ich klawiatury, kraj gdzie mieszkaja itd. itp. to watek zostanie blyskawicznie zamkniety. Zaczepki mozna/trzeba zwyczajnie puszczac bokiem. W przypadku gdy ktos przekracza granice dobrego zachowania, lepiej dac znac moderatorowi (czy w ostatecznosci aminowi) niz publicznie bic piane. Wiadomo ze pieniactwo, obrazanie i prowokowanie innych, celowe odchodzenie od tematu itp. moze skutkowac zablokowaniem dostepu do forum. Pozdr. Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 PKD4GA nie zauważyłeś, że kolega od początku dziwnie się zachowuje? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Paweł z całym szacunkiem, masz rację, ale główną cechą tego forum jest to że wszyscy żyją tu w zgodzie i harmonii, oraz to że jest luźna atmosfera i można żartować ze wszystkiego (w granicach rozsądku). Jednakże nie pozwolę sobie na to aby ktoś, publicznie, szydził z mojej osoby, przekręcał nick (z tego co zauważyłem czytając inne wypowiedzi Warataha, nie jestem pierwszą osobą w stosunku do której tak postąpił). Moje ocenzurowane przez Ciebie wypowiedzi były tylko stonowaną (mam nadzieje) reakcją na zaczepkę. P.S. A prawdę mówiąc jak ktoś jest taki sztywny, i nie posiada poszczucia humoru (a raczej ma ale tylko w jedną stronę tzn kiedy to on żartuję) niech się przeniesie na PWMa . Peace i dla wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi