SOPOL73 Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Przedstawiam kolejny nie poprawny gnietuch z mojego warsztatu. Model spitka w wersji wysokościowej (moja ulubiona odmiana) z przyzwoitego zestawu Hasegawy. W wątku warsztatowym już kilka spraw odnośnie merytoryki tego modelu zostało wyjaśnionych. Zestaw nie jest pozbawiony wad mimo że jest przyjemny w budowie. Firma stara się na bazie jednego zestawu wykonać kilkanaście wersji samolotu co przy robieniu modelu prosto z pudła ma swoje konsekwencje. Jak w warsztacie było wspominane o poprawkach tak po długim namyśle się poddałem - stwierdziłem że prace były zbyt zaawansowane na takie poprawki jak sugerowali forumowicze. Stwierdziłem że to nie jest ostatni model więc następne będą lepsze. zdjęcia wstawiam za pomocą imagesheka ( z oporami bo mi nie podchodzi) wcześniej wstawiałem z fotobucketa i byłem zadowolony no ale te .... limity mnie powalają. Za utrudnienia jakie mogą się pojawić sorki, jak trzeba będzie to poprawię. http://img834.imageshack.us/img834/3573/122sg.jpg' alt='122sg.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Model malowany wyjątkowo Humbrolami ( zazwyczaj nie mam do nich przekonania) proszę o uwagi co do efektu końcowego mimo że model merytorycznie jest nie poprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzichmig Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 eeeee no super modell ciekawe kiedy ja taki zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Całkiem fajnie wykonany model rzadko widywanego u nas Spitfire'a. Jedyne czego się uczepię to nieco jaśniejszy odcień farby na ramce oszklenia i antenie. Poza tym jest git Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Na moje niedoświadczone oko za mocno zapuszczone linie łączenia blach, ale niech się wypowiedzą specjaliści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Całkiem fajny spit i całkiem dobrze zrobiony, ale jeszcze jeden w/w i dzbanek to Cie pogryzę Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Na moje niedoświadczone oko za mocno zapuszczone linie łączenia blach, ale niech się wypowiedzą specjaliści O, o, o! Może znajdę jakiegoś sprzymierzeńca w walce z mega washowaniem wszystkiego co się da xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Gdybym umiał, to bym pewnie washował Chociaż może nie aż tak bardzo Ale wg mnie wash lepiej się prezentuje w pancerce niż w lotnictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi