pawlik Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Zakup był z pierwszej dostawy(to był rok2008 czy 2009 ?), no i po paru dniach pomysł zrób chłopie rc i przekonstrółuj na S-38. ale wiadomo praca zona itp.Powoli coś dłubałem,zbierałem materiały i tak czas płynął.Jak juz cosik miałem z materiałów to się okazało że taki jeden gosciu z sopotu robi to co miałem zamiar zrobić trochę wczesniej.No to co mi przyszło obserwować i klonować.Teraz jako bezrobotny mam sporo czasu i powoli jadę z robotą załogę mam boforsa też.jedynie brak kasy trochę chamuje prace. no i kolega Barlog namówił mnie starego nieobeznanego w sprawach komputerowych na założenie relacji.Zatem czynię to. Od razu zaznaczam ze jestem aborygenem komputerowym i te fotki to" ten diabeł" mi pomaga czyli Barlog ,bo ja to z epoki aparatów druch ,smiena i zenit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Nareszcie udało mi sie go zmusić by relacje założył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2011 No to będzie "polewka" . Zaczną sie porównania.Ale co tam,modelików na ryku sporo,a juści w kraju zapewne wiele schnellbootów jest i buduje się poza forum.Robię dla własnej radochy.Zatem jak komu "po drodze" to niech zaglada i pochwali lub skrytykuje.Wsiem matrosom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 I jak tam bo relacja lekko umarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 4 Marca 2011 Autor Share Napisano 4 Marca 2011 Powoli idzie do przodu jak u starszego pana. Fotki w swoim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 14 Marca 2011 Autor Share Napisano 14 Marca 2011 No i do przodu jak to u podstarzałego piernika.Co nieco zrobione i jadę dalej do przodu.Wiem lud forumowy zmęczony nadmiarem relacji schnellbootowej,ale trudno jak zacząłem to i skończę .No wiem jest ciekawsza i ładniejsza relacja. Pozdrowionka dla Balroga. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Prezentuje się znakomicie . Przybywa następny S-Boot z "klasyczną" nadbudówką bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Prezentuje się znakomicie .Przybywa następny S-Boot z "klasyczną" nadbudówką bzzz-bzzz Oj będą manewry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2011 No i trochę zrobione . maszt niedługo montowany będzie jeden nawiewnik sie trochę niefotogeniczny stał ,bo sie przesunął.Gonię tego Balroga i narazie nie doganiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 no nareszcie coś ruszyło Ładnie to wyglądać zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Pawlik daj foto Pana Mierniczego Jak będzie po jesiennej wystawie modelarskiej to zaczynam swojego Schnella natomiast mój będzie setką z WGr 23 cm na rufie jak zwykle wunderwafel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Pozazdrościć tych manewrów. Ładnie zaczyna wyglądać Schnellik.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Kalaruch a skąd ci ja to wezmę? toć to szpiegujący Balrog mnie opstrykał ze swojego pstrykadła.Pewno ponabijać się chcieliście znowu ze starszego pana ,czekaj ja ci też linijkę..... ale półmetrową ... No kto wie jak będą wygladały te manewry,pewno Balrog mnie zatopi,bo ja statecznie powoli jak to juz w moim wieku wypada ,a ten młodzianek szalał będzie . Może jakie sieci przeciwtorpedowe jak na dawnych drednotach zamątuję ?... to jest myśl Dzięki abir24 za zaglądnięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Pozazdrościć tych manewrów. Ładnie zaczyna wyglądać Schnellik.Pozdrawiam No na chwile obecną sa 4 schnelle, jak karaczan zakupi to bedzie 5 Zabawa bedzie fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Pozazdrościć tych manewrów. Ładnie zaczyna wyglądać Schnellik.Pozdrawiam No na chwile obecną sa 4 schnelle, jak karaczan zakupi to bedzie 5 Zabawa bedzie fajna No już widzę te flotyllę mknącą w stronę jakiegoś KGV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 No już widzę te flotyllę mknącą w stronę jakiegoś KGV Ja za Chiny nie mogę sobie tego wyobrazić... Nie znam wariata, który by budował pancerniki w tej skali, w 1:200 to są już potwory Chyba, że miałeś widzenie przeszłości, tak mniej więcej z przed 60 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 2 Kwietnia 2011 skala mało ważna - liczy się FUN Choć zaraz BALROG zapewne skarci mnie twierdząc, że skala jest najważniejsza i to w dodatku "35" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 skala mało ważna - liczy się FUN Choć zaraz BALROG zapewne skarci mnie twierdząc, że skala jest najważniejsza i to w dodatku "35" Tak liczy sie zabawa A co do skali 1:35 myśle że nie problem zbudować taki pancernik A to byłby widok 5-6 schnelli pędzących na 90 armat w tym 10 kalibru 356mm Chyba z taktycznego punktu widzenia wole poczekać na U-booty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2011 No proszę jak to ludek forumowy się rozpisał.Balrog mnie ochrzania ze mu literki przestawiam w( ksywce za moich czasów)nicku (tak to się teraz chyba zowie),A SAM TO KARACZAN WALI A NIE KALARUCH! Michał ja bym się obraził na niego albo też go ochrzanił no i co Barlog? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 " ten diabeł" mi pomaga czyli Barlog Coś w tym jest Nie wiem jak on to robi ale ja też mam powieszoną skarpetke/skarbonka/ i zbieram, zbieram. Ale można Ci pozazdrościć, że masz go blisko. Pozazdrościć, hmm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2011 No fakt abir24, Balrog czyli" chudziutki" jak go zwę ma niby wygląd cos jakby chrystusikowaty,włos długi, bródka mała,ale to pozory a jak wiadomo te mylą! Ma predzej cosik z diabełka,tu cos podrzuci ,tu zagada,fotka ,planik,rysuneczek,i nagle człowiek tego co ma od niego i swojego nie ogarnia,panika w oczach tony zdjęć, papierów,książek przywalaja człowieka.Ja w każdym bądź razie nie lubie nadmiaru materiału ,bo się w tym gubię.Czy ja wiem pozazdrościc? czasem dobrze ze blisko a czasem źle bo czyms" poszczuje" i wtedy człowiek myśli dobrze to będzie czy źle?,lepiej czy gożej? po swojemu to zrobić czy po Balrogowemu.pozdrowionka abir 24 no i flota rosnie,powodzenia w budowie, podgladam twoje budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 A co do skali 1:35 myśle że nie problem zbudować taki pancernik bez stodoły nie da rady, prawie sześć i pół metra choć wizja kusząca A to byłby widok 5-6 schnelli pędzących na 90 armat w tym 10 kalibru 356mm kondolencje dla pancernika, chciałbym go zobaczyć jak wymanewrowuje pełną salwę torpedową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 A to byłby widok 5-6 schnelli pędzących na 90 armat w tym 10 kalibru 356mm kondolencje dla pancernika, chciałbym go zobaczyć jak wymanewrowuje pełną salwę torpedową Kondolencje dla schnella jakby dostał z 356mm, choć w tak ruchomy i manewrowy cel trudno trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Tyz prowda, tak źle i tak nie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2011 podpuszczajcie "chudziutkiego" a zrobi bismarcka albo scharnhorsta w 1:35 .chyba ostatnio się nudzi. Proponuję trochę na ambicję wjechać ,no i zacznie budowę a w środku bedzie trochę miejsca zeby zamontować ze dwa siedziska moze trzy i po zatoce gdańskiej popływać rejsem wycieczkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi