Skocz do zawartości

KUBUŚ, 1:72 ToRo Model

Gość Andzin

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, Ty już wiesz że to knot ...

I na Twoją opinię nie ma wpływu to, że model zrobiła Twoja konkurencja, tak z czystej modelarskiej życzliwości go zrecenzowałeś ... co prawda modelu nie miałeś w łapkach, no ale skoro to knot ...

mam prosbe : WYSTARCZY

Zaczekajcie az beda oba "namacalne". Dacie fotki, ja dorzuce plastikowego (notabene pasujacego prawie 100 % z rysunkami A.Joncy z ksiazki "Kubus" J.Tarczynskiego)

Pozyjemy-zobaczymy

Tak wiem, jest to trzeci knot ze stajni ToRo. Przykro mi to mówić, ale taka jest prawda. Jeden z wielu błędów opisałem to wyżej.

Inne produkty - modyfikacje/dodatki, z ToRo model są ok, wszystko jest tak jak należy, ale tu, na modelu (trzecim) Kubusia polegli trzeci raz.

Nie wyciągnęli wniosków z poprzednich dwóch, strzelili sobie w kolano.

Gdyby to była inna firma, zjechałbyś ten model jak hebel deskę.

Ja ci udowodniłem i pokazałem jeden tylko błąd, chcesz więcej? Jesteś tego pewien? Chcesz jeszcze bardziej pogrążyć ten model? Zastanów się.

mam prosbe : WYSTARCZY

Zaczekajcie az beda oba "namacalne". Dacie fotki, ja dorzuce plastikowego (notabene pasujacego prawie 100 % z rysunkami A.Joncy z ksiazki "Kubus" J.Tarczynskiego)

Pozyjemy-zobaczymy

I tak niech zostanie.

Tak wiem, jest to trzeci knot ze stajni ToRo. Przykro mi to mówić, ale taka jest prawda. Jeden z wielu błędów opisałem to wyżej.

(...) ale tu, na modelu (trzecim) Kubusia polegli trzeci raz.

(...)

Gdyby to była inna firma, zjechałbyś ten model jak hebel deskę.

Ja ci udowodniłem i pokazałem jeden tylko błąd, chcesz więcej? Jesteś tego pewien? Chcesz jeszcze bardziej pogrążyć ten model? Zastanów się.

Zacznę od końca - nie pokazałeś do tej pory żadnego błędu - nie widziałeś modelu, a jedyne o czym świadczą Twoje posty, to, że nie potrafisz się pogodzić z faktem, że konkurencja Cię ubiegła. Mam nadzieję, że w Twoim modelu blachy się będą trzymały na kółeczkach i czym tam jeszcze, a wielkość spawów będzie odpowiadała skali?

Modelu w 35 nie znam, ale w 48 jedyny powazniejszy błąd, którego odkrycie rzeczywiście Tobie się należy, to liczba żaluzji, jesli takie same są błędy dużego Kubusia, to daleko tu do stwierdzenia, że firma poległa na modelu.

I ostatnia sprawa. Skąd Ty wiesz, że inną firmę "zjechałbym jak hebel deskę"? Masz jakieś cytaty na poparcie tej tezy?

Model, i to trzeci, który zawiera błędy i to widoczne gołym okiem dla osoby, która trochę popatrzyła na Kubusia.

Ty nie widzisz błędów w modelach, dziwne, bo ja porównuję ze zdjęciami, rysunkami itd...

Ty nie widzisz błędów w modelach, dziwne, bo ja porównuję ze zdjęciami, rysunkami itd...

Może i coś tam jest, sam osobiście nie sprawdzałem, bo jakoś nie przymierzam się do zakupu Kubusia. No i skala nie martw się, jak się Twój pokaże, też będzie porównywany ze wszystkim co się dostanie w ręce na temat tego pojazdu. Sam wyliczasz masę błędów tego, zobaczymy 2 Kubusia w 1/72, okaże się, że ma gorsze byki od tego. Tak więc nie chwalmy dnia przed zachodem słoneczka, bo jak na razie tylko 1 model da się krytykować.

Tradycja pioter, tradycja (nowa świecka) Laughing

Tak patrząc na to., to Ty Skala tworzysz tą tradycje w tym temacie bardzo konkretnie. Widać wkładasz w to wiele serca i zapału.

Adam, a ja mam pytanie z innej beczki, sam dłubiesz matkę tego kubusia? Czy może pioter? A może ktoś zupełnie inny czy wręcz drukarka

Jeśli pytanie jest z tych na które się nie odpowiada przed "wypuszczeniem" modelu to oczywiście go nie było

Adam, a ja mam pytanie z innej beczki, sam dłubiesz matkę tego kubusia? Czy może pioter? A może ktoś zupełnie inny czy wręcz drukarka

Dlaczego mam nie powiedzieć. Model powstał na komputerze zgodnie z wymiarami i wszystkimi detalami. Jeżeli Pioter robi Kubusia, jak go znam to 1000% manual. To pytanie do Piotera.

Jeśli pytanie jest z tych na które się nie odpowiada przed "wypuszczeniem" modelu to oczywiście go nie było

A czemu nie, na stronie widać pierwsze projekty w 3D. Z prostej przyczyny, model został przygotowany również pod wtrysk.

PS. ciągle mam obawy, że gdzieś walnąłem babola, czegoś nie naniosłem lub walnąłem się w kątach. Na pierwsze rzuty oka wygląda jak te ze zdjęć z PW i MWP.

Najlepszymi oceniaczami, są laicy, dać im zdjęcia, rysunki itd.. a znajdą takie dziury w całym, że głowa boli.

Fetyszyści zamordują za dwa nity, a ja się spytam jak będzie z różnicą w cenie ostatecznie, bo dla mnie ponad 100 zł to patologia za 19 części, chyba że ze są szlachetnego kruszcu a nie z plastiku.