Gość Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Tak, Ty już wiesz że to knot ... I na Twoją opinię nie ma wpływu to, że model zrobiła Twoja konkurencja, tak z czystej modelarskiej życzliwości go zrecenzowałeś ... co prawda modelu nie miałeś w łapkach, no ale skoro to knot ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 mam prosbe : WYSTARCZY Zaczekajcie az beda oba "namacalne". Dacie fotki, ja dorzuce plastikowego (notabene pasujacego prawie 100 % z rysunkami A.Joncy z ksiazki "Kubus" J.Tarczynskiego) Pozyjemy-zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Tak wiem, jest to trzeci knot ze stajni ToRo. Przykro mi to mówić, ale taka jest prawda. Jeden z wielu błędów opisałem to wyżej. Inne produkty - modyfikacje/dodatki, z ToRo model są ok, wszystko jest tak jak należy, ale tu, na modelu (trzecim) Kubusia polegli trzeci raz. Nie wyciągnęli wniosków z poprzednich dwóch, strzelili sobie w kolano. Gdyby to była inna firma, zjechałbyś ten model jak hebel deskę. Ja ci udowodniłem i pokazałem jeden tylko błąd, chcesz więcej? Jesteś tego pewien? Chcesz jeszcze bardziej pogrążyć ten model? Zastanów się. mam prosbe : WYSTARCZYZaczekajcie az beda oba "namacalne". Dacie fotki, ja dorzuce plastikowego (notabene pasujacego prawie 100 % z rysunkami A.Joncy z ksiazki "Kubus" J.Tarczynskiego) Pozyjemy-zobaczymy I tak niech zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Amen A tak z czystej ciekawości kiedy będzie twój model?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 a kiedys rzucalo sie rekawica ops! ale wzrosla ogladalnosc !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Tak wiem, jest to trzeci knot ze stajni ToRo. Przykro mi to mówić, ale taka jest prawda. Jeden z wielu błędów opisałem to wyżej.(...) ale tu, na modelu (trzecim) Kubusia polegli trzeci raz. (...) Gdyby to była inna firma, zjechałbyś ten model jak hebel deskę. Ja ci udowodniłem i pokazałem jeden tylko błąd, chcesz więcej? Jesteś tego pewien? Chcesz jeszcze bardziej pogrążyć ten model? Zastanów się. Zacznę od końca - nie pokazałeś do tej pory żadnego błędu - nie widziałeś modelu, a jedyne o czym świadczą Twoje posty, to, że nie potrafisz się pogodzić z faktem, że konkurencja Cię ubiegła. Mam nadzieję, że w Twoim modelu blachy się będą trzymały na kółeczkach i czym tam jeszcze, a wielkość spawów będzie odpowiadała skali? Modelu w 35 nie znam, ale w 48 jedyny powazniejszy błąd, którego odkrycie rzeczywiście Tobie się należy, to liczba żaluzji, jesli takie same są błędy dużego Kubusia, to daleko tu do stwierdzenia, że firma poległa na modelu. I ostatnia sprawa. Skąd Ty wiesz, że inną firmę "zjechałbym jak hebel deskę"? Masz jakieś cytaty na poparcie tej tezy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 A tak z czystej ciekawości kiedy będzie twój model?? Ja osobiście już nie pamiętam kiedy ten model był zapowiadany, tak to było dawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Prawie jak w sejmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 przyłączam się do apelu o zarządzenie przerwy do czasu, kiedy bedzie można sobie pomacać i obejrzeć oba modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Prawie jak w sejmie Tradycja pioter, tradycja (nowa świecka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 tradycja (nowa świecka) Laughing ...skrytykować konkurencję. Zobaczymy, poczekamy na DRUGI model Kubusia w 1:72, pomierzymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Model, i to trzeci, który zawiera błędy i to widoczne gołym okiem dla osoby, która trochę popatrzyła na Kubusia. Ty nie widzisz błędów w modelach, dziwne, bo ja porównuję ze zdjęciami, rysunkami itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Ty nie widzisz błędów w modelach, dziwne, bo ja porównuję ze zdjęciami, rysunkami itd... Może i coś tam jest, sam osobiście nie sprawdzałem, bo jakoś nie przymierzam się do zakupu Kubusia. No i skala nie martw się, jak się Twój pokaże, też będzie porównywany ze wszystkim co się dostanie w ręce na temat tego pojazdu. Sam wyliczasz masę błędów tego, zobaczymy 2 Kubusia w 1/72, okaże się, że ma gorsze byki od tego. Tak więc nie chwalmy dnia przed zachodem słoneczka, bo jak na razie tylko 1 model da się krytykować. Tradycja pioter, tradycja (nowa świecka) Laughing Tak patrząc na to., to Ty Skala tworzysz tą tradycje w tym temacie bardzo konkretnie. Widać wkładasz w to wiele serca i zapału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Dwa "Kubusie" juz sa. Plastik (short-run) geometrycznie prawie 100%. Nie szukaj jednak detali i spawow. Firma: chyba Chematik albo Aeroplast. Wtrysk mam jednak bez instrukcji i opakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Adam, a ja mam pytanie z innej beczki, sam dłubiesz matkę tego kubusia? Czy może pioter? A może ktoś zupełnie inny czy wręcz drukarka Jeśli pytanie jest z tych na które się nie odpowiada przed "wypuszczeniem" modelu to oczywiście go nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Adam, a ja mam pytanie z innej beczki, sam dłubiesz matkę tego kubusia? Czy może pioter? A może ktoś zupełnie inny czy wręcz drukarka Dlaczego mam nie powiedzieć. Model powstał na komputerze zgodnie z wymiarami i wszystkimi detalami. Jeżeli Pioter robi Kubusia, jak go znam to 1000% manual. To pytanie do Piotera. Jeśli pytanie jest z tych na które się nie odpowiada przed "wypuszczeniem" modelu to oczywiście go nie było A czemu nie, na stronie widać pierwsze projekty w 3D. Z prostej przyczyny, model został przygotowany również pod wtrysk. PS. ciągle mam obawy, że gdzieś walnąłem babola, czegoś nie naniosłem lub walnąłem się w kątach. Na pierwsze rzuty oka wygląda jak te ze zdjęć z PW i MWP. Najlepszymi oceniaczami, są laicy, dać im zdjęcia, rysunki itd.. a znajdą takie dziury w całym, że głowa boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Fetyszyści zamordują za dwa nity, a ja się spytam jak będzie z różnicą w cenie ostatecznie, bo dla mnie ponad 100 zł to patologia za 19 części, chyba że ze są szlachetnego kruszcu a nie z plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi