MICHAŁ R Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Postanowiłem przemalować ten model (stara Tamiya) . Góra pojazdu wylądowała w krecie . Następnie zrobiłem fakturę stali na wieży i przodzie kadłuba (miejsca pomalowane na czarno ). Pozostało mi dokleić brakujące części i zaczynam malowanie : Planuję następujące malowanie (czy posiada ktoś zdjęcie tego pojazdu): Zapraszam do komentowania . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Jak dla mnie przegięcie z ta faktura wygląda jak by ktoś go palnikiem ciął albo jak żużel spod wielkiego pieca Co do piasku na podwoziu zdejmij ten i spróbuj użyć coś o mniejszym granulacie (maka soda coś takiego) i będzie eleganci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Dzięki za komentarz . Zdjęcia przekłamują wielkość faktury ale i tak trochę ją spiłuję . Piasek z podwozia oczywiście usunę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Ta faktura na wieży i na przedniej płycie wygląda jak by to był betonowy odlew z domieszką żwiru. Proponuję to usunąć i nałożyć nową fakturę starym obciętym pędzlem namoczonym w nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Dzięki za opinię . Po obejrzeniu zdjęć stwierdziłem że rzeczywiście przesadziłem . Fakturę już usunąłem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 Nie miałem czasu wrzucać nowych zdjęć a model jest już prawie gotowy . Krótka relacja : może przyda się początkującym modelarzom malującym pędzlem jak ja . Część pierwsza: kolor bazowy + rozjaśnienia Część druga : suchy pędzel i biedronka . Część trzecia: wash + kurz Zaznaczam że model jest jeszcze nie skończony to samo dotyczy się figurek . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Wygląda, jakby czołg utonął w bagnie, poleżał parę lat i go Ruscy odkopali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Dzięki Skwercio za opinię . Jeśli w swoim komentarzu sugerowałeś się pierwszymi zdjęciami to już pisałem że wieża została wyczyszczona do zera i fakturę zrobiłem od nowa . Chyba że chodzi o brudzenie pojazdu - chciałem popróbować nowych technik może trochę przesadziłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Chyba że chodzi o brudzenie pojazdu Tak o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 EEE, no fajnie to wychodzi. PS.Co do betonu, to był on stosowany jako dopancerzenie czołgów, ale bardzo sporadycznie tak samo jak "lepik" czy też zaprawa aby nie trzymały się miny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Jeżeli chodzi o brudzenie. Spójrz na ten czołg z boku. On nie ma na sobie śladów eksploatacji, lecz jest jednakowo z każdej strony wymazany. Odpryski błota nie układają się w ten sposób. Powinno być w miarę delikatnie z przodu i rosnącą w kierunku tyłu. Mówimy o widoku z boku. Wtedy będzie na pewno bardziej realnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 22 Lutego 2011 Autor Share Napisano 22 Lutego 2011 Dziękuje za komentarze . Na tym modelu chciałem bardziej uzyskać efekt totalnego zakurzenia (może trochę przesadziłem) . Popracuję jeszcze nad nim . Chciałem na nim trochę potrenować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi