kubamich1 Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Zakupiłem właśnie na Allegro model autousu miejskiego Ikarus 260. Model jest koloru beżowego , a ja zamierzam go przemalować w barwy MZA Warszawa. Model jest wznowieniem dawnej enerdowskiej produkcji firmy SES. Z zewnątrz prezenyuje się nawet dosyć ciekawie i nie ma się za bardzo czego uczepić ,natomiast środek to porażka maksymalna . Nie ma nawet kierownicy -ale z tym sobie poradzę. Gorzej wygląda sprawa rurek do trzymania w środku bo zupełnie nie mam pomysłu jak je wykonać.Skala 1/87. Tak wygląda model z pudełka. A tak wygląda oryginał - cel mojej przeróbki. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Nie no Kuba... Ty mnie zadziwiasz Powodzenia! A przepraszam, co z MANEM z HDS ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 No to czekam na efekty twojej pracy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 31 Marca 2007 Autor Share Napisano 31 Marca 2007 Nie no Kuba... Ty mnie zadziwiasz Powodzenia! A przepraszam, co z MANEM z HDS ?? Pozdrawiam Narazie Man czeka na lepsze czasy.No to przyszedł czas na małą porcję fotek: Dolna część nadwozia. Przebrzydłe wnętrze. Szybki.Przednia miała 2 malutkie lusterka ,ale prawe odciołem bo jest niezgodne z oryginałem. Zostanie zastąpione jakimś lusterkiem z Herpy. Tu górna część nadwozia.Widoczne ponawiercane otworki w przednich drzwiach. Oczywiście w celu przeszklenia ich dolnej części. Spasowane elementy nadwozia z powycinanymi otworami na szyby w dolnej części drzwi przednich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Nie no wypas podoba mi się ten ikarusek i dobry pomysł z przerobieniem na rzeczywistośc jakie jeżdzą po Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Rewelka. Jeszcze ta skala Czekam na wnętrze, ciekaw jestem własnie tych rurek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Mała rzecz Kuba a cieszy przyznam się że przeróbeczka takiego maleństwa to wysokie wyzwanie. Nie ma co będe napewno śledził przebudowę tego maleństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Milosz, kurcze, Ciebie tez trzeba upominac... Zwracaj wieksza uwage na pisownie. Walisz po kilka bledow ortograficznych w jednym zdaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Aktualnie już trochę bardziej przypomina prawdziwy ,ale prace trwają nadal.I wygląda w tej chwili tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 elegancio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Nadkola pomaluj na czarno, bo jakos tak nienaturalnie wygladaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Jeszcze dużo pracy przy nim.Widzę że fotki trochę rozmazane,ale to przez te święta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi