Skocz do zawartości

KW 1 MUUUĆKOWO

Adrianowro

Rekomendowane odpowiedzi

Do Bytomia niewiele czasu zostało więc jedziemy z tematem.

Oczywiście przykleiłem odwrotnie włazy od silnika - już poprawione

Będzie stał porzucony w polu - kwestia jeszcze jaka pora roku

DSC09458.jpg

DSC09459.jpg

DSC09460.jpg

DSC09462.jpg

DSC09463.jpg

DSC09464.jpg

Zrobiłem "imitacje" bebechów żeby nie świecił pustką z wnętrza.

DSC09465.jpg

DSC09466.jpg

DSC09467.jpg

Muuućki wymagają jeszcze dopracowania - jedna róg zgubiła i trzeba dopieścić co poniektóre czarne łaty.

DSC09468.jpg

DSC09469.jpg

DSC09470.jpg

DSC09471.jpg

Nie mogę się zdecydować w jakim kamo go zrobić......

Może też w łaty ?

Co do pytania jaka pora roku to raczej nie zima i jesień bo krowy to się wypasa raczej wiosną jeżeli chcesz to możesz zrobić taką wczesną wiosnę gdzieniegdzie małe powierzchnie przykryte śniegiem jakieś przebiśniegi itp. to moja sugestia co do kamo to nie znam się.

Świetna robota

ja bym dał zielony z zimowym kamo a scenkę umieścił bym na początku wiosny da Ci to możliwość dość ładnego opaćkania zardzewienia i styrania modelu wszelakimi pigmentami plus ładnie się będzie komponować z jasna zielenią i podmokłym gruntem

Co do pytania jaka pora roku to raczej nie zima i jesień bo krowy to się wypasa raczej wiosną jeżeli chcesz to możesz zrobić taką wczesną wiosnę gdzieniegdzie małe powierzchnie przykryte śniegiem jakieś przebiśniegi itp. to moja sugestia co do kamo to nie znam się.

Seba dzięki za info - bo ja miastowy i krowi ogon to tylko w tv najczęściej widzę

Propozycja skikut87- a jest bardzo ciekawa i już ją rozważałem i chyba faktycznie będzie najciekawszym rozwiązaniem.

Co do kamo to sa dwie wersje albo malowany wapnem albo plamiasty zielono - biały

Bardziej przychylam się do zielonego i resztek wapna na nim , że niby spłynęło kiedyś tam

A te krowy to nie lekko przymaławe ??? W porównaniu do modelu to wyglądają jak większe psy bernardyny....

Nie, jest oki - przyłożyłem teraz do figurek 1/48 skala raczej zachowana

• Super Moderator
A te krowy to nie lekko przymaławe ??? W porównaniu do modelu to wyglądają jak większe psy bernardyny....

Nie, jest oki - przyłożyłem teraz do figurek 1/48 skala raczej zachowana

Postaw obok siebie figurkę, czołg i krowy - zrób fotkę w widoku "od przodu" i pokaz co wyjdzie, bo cały czas odnoszę wrażenie , że jednak nie jest ok - no ale może to takie złudzenie.... Zbiorcza fotka pokaże wszystko...

Ta dziura w burcie to w założeniu co miała obrazować?

W założeniu trafienie - nie pytaj czym ;)

Ale tak spotkałem się z tego typami wybicia pancerza na archiwalnych fotkach ( akurat nie kw )

Porównawcze krowy i ludzika jutro zrobię

przemyśl układ gąsienic - zakładam, ze pocisk (np. 88) trafił w lewą burtę na wysokosci silnika. w takim razie prawa gęśla powinna być cała raczej a lewa leżeć (także na kołach podtrzymujących) bardziej z przodu niż z tyłu. fizyka ma swoje prawa. Rosjanie raczej nie hodowali "holenderek". a nawet jeśli, to mają nienaturalny kamuflaż :-) i przy okazji - czy właz na wieży nie otwierał się na bok?

Pozwolę sobie wrzucić fotki pokazujące troszkę inne reakcje pancerzy po trafieniu niż wytopiona dziura.

To tak w sprawie "mojego" postrzału

Tak na szybko co znalazłem

Photo0074.jpg

Panzerwreks_German_Armour_1944-1945_Page_098.jpg

Panzerwreks_German_Armour_1944-1945_Page_043.jpg

źródło: Panzer wreks vol.1

• Super Moderator
Pozwolę sobie wrzucić fotki pokazujące troszkę inne reakcje pancerzy po trafieniu niż wytopiona dziura.
To co pokazałeś to efekt przebicia blach osłonowych a nie grubych pancerzy, szczególnie takich, z jakich zrobiona jest wanna twojego czołgu.

To co pokazałeś to efekt przebicia blach osłonowych a nie grubych pancerzy, szczególnie takich, z jakich zrobiona jest wanna twojego czołgu.

Pantera też ?

• Super Moderator

Pantera też ?

No Pantera wygląda jakby ją kto poobgryzał

Pantera też ?

No Pantera wygląda jakby ją kto poobgryzał

Pierogi ruskie się skończyły ;)

• 2 weeks later...

Hej,

skoro to "RUS" nooo to powinien być chyba "niebieski" ;)

A na poważnie, to pomysł na KW1 świetny.

Kibicuję i czekam na coś nowego!!

Regis to masz farta bo właśnie wstawiam

Proszono o porównanie krówek z człekiem

DSC09580.jpg

Chyba jest ok.....?

Zimowego malowania nie dam - dawno nie robiłem i nie chce spartolić

KW przed nałożeniem błota +lakieru matowego i pigmentów

DSC09581.jpg

DSC09582.jpg

DSC09583.jpg

DSC09585.jpg

DSC09586.jpg

DSC09587.jpg

DSC09588.jpg

DSC09589.jpg

DSC09591.jpg

DSC09593.jpg

Syn mi trochę zdemolował "namiot bezcieniowy" a szkoda czasu na naprawy

Model zacny ! Ale szkoda że nie zrobiłeś żadnego ugięcia drugiej gąsienicy.

Niestety w zestawie są gąski w większości jako całe paski więć niewielkie miałem pole do popisu.

Przydały by się fruile ale koszty :/

Pojazd bedzie przechylony na ten bok więc może trochę ukryję ten błąd.

Zastanawiam się czy tego chłopa nie wstawić jak "wita się " z krowami

Mogła by być rzeka , albo jakiś rów.

Będzie płot i okres zwany na wschodzie rasputica

http://www.rasputica.ru/foto/foto9big.jpg

No może nie aż tak

Dokupię tez stado słoneczników z Jadara, ale chyba przed Bytomiem nie zdążę :/