Adrianowro Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Do Bytomia niewiele czasu zostało więc jedziemy z tematem. Oczywiście przykleiłem odwrotnie włazy od silnika - już poprawione Będzie stał porzucony w polu - kwestia jeszcze jaka pora roku Zrobiłem "imitacje" bebechów żeby nie świecił pustką z wnętrza. Muuućki wymagają jeszcze dopracowania - jedna róg zgubiła i trzeba dopieścić co poniektóre czarne łaty. Nie mogę się zdecydować w jakim kamo go zrobić...... Może też w łaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Co do pytania jaka pora roku to raczej nie zima i jesień bo krowy to się wypasa raczej wiosną jeżeli chcesz to możesz zrobić taką wczesną wiosnę gdzieniegdzie małe powierzchnie przykryte śniegiem jakieś przebiśniegi itp. to moja sugestia co do kamo to nie znam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Świetna robota ja bym dał zielony z zimowym kamo a scenkę umieścił bym na początku wiosny da Ci to możliwość dość ładnego opaćkania zardzewienia i styrania modelu wszelakimi pigmentami plus ładnie się będzie komponować z jasna zielenią i podmokłym gruntem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 Co do pytania jaka pora roku to raczej nie zima i jesień bo krowy to się wypasa raczej wiosną jeżeli chcesz to możesz zrobić taką wczesną wiosnę gdzieniegdzie małe powierzchnie przykryte śniegiem jakieś przebiśniegi itp. to moja sugestia co do kamo to nie znam się. Seba dzięki za info - bo ja miastowy i krowi ogon to tylko w tv najczęściej widzę Propozycja skikut87- a jest bardzo ciekawa i już ją rozważałem i chyba faktycznie będzie najciekawszym rozwiązaniem. Co do kamo to sa dwie wersje albo malowany wapnem albo plamiasty zielono - biały Bardziej przychylam się do zielonego i resztek wapna na nim , że niby spłynęło kiedyś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 10 Lutego 2011 A te krowy to nie lekko przymaławe ??? W porównaniu do modelu to wyglądają jak większe psy bernardyny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 A te krowy to nie lekko przymaławe ??? W porównaniu do modelu to wyglądają jak większe psy bernardyny.... Nie, jest oki - przyłożyłem teraz do figurek 1/48 skala raczej zachowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polch Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Ta dziura w burcie to w założeniu co miała obrazować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 10 Lutego 2011 A te krowy to nie lekko przymaławe ??? W porównaniu do modelu to wyglądają jak większe psy bernardyny.... Nie, jest oki - przyłożyłem teraz do figurek 1/48 skala raczej zachowana Postaw obok siebie figurkę, czołg i krowy - zrób fotkę w widoku "od przodu" i pokaz co wyjdzie, bo cały czas odnoszę wrażenie , że jednak nie jest ok - no ale może to takie złudzenie.... Zbiorcza fotka pokaże wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 Ta dziura w burcie to w założeniu co miała obrazować? W założeniu trafienie - nie pytaj czym ;) Ale tak spotkałem się z tego typami wybicia pancerza na archiwalnych fotkach ( akurat nie kw ) Porównawcze krowy i ludzika jutro zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Zapowiada się kolejny "złomek" Twojego wykonania. Chętnie będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 przemyśl układ gąsienic - zakładam, ze pocisk (np. 88) trafił w lewą burtę na wysokosci silnika. w takim razie prawa gęśla powinna być cała raczej a lewa leżeć (także na kołach podtrzymujących) bardziej z przodu niż z tyłu. fizyka ma swoje prawa. Rosjanie raczej nie hodowali "holenderek". a nawet jeśli, to mają nienaturalny kamuflaż :-) i przy okazji - czy właz na wieży nie otwierał się na bok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 Pozwolę sobie wrzucić fotki pokazujące troszkę inne reakcje pancerzy po trafieniu niż wytopiona dziura. To tak w sprawie "mojego" postrzału Tak na szybko co znalazłem źródło: Panzer wreks vol.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 10 Lutego 2011 Pozwolę sobie wrzucić fotki pokazujące troszkę inne reakcje pancerzy po trafieniu niż wytopiona dziura. To co pokazałeś to efekt przebicia blach osłonowych a nie grubych pancerzy, szczególnie takich, z jakich zrobiona jest wanna twojego czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 Pozwolę sobie wrzucić fotki pokazujące troszkę inne reakcje pancerzy po trafieniu niż wytopiona dziura. To co pokazałeś to efekt przebicia blach osłonowych a nie grubych pancerzy, szczególnie takich, z jakich zrobiona jest wanna twojego czołgu. Pantera też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Lutego 2011 Super Moderator Share Napisano 10 Lutego 2011 Pozwolę sobie wrzucić fotki pokazujące troszkę inne reakcje pancerzy po trafieniu niż wytopiona dziura. To co pokazałeś to efekt przebicia blach osłonowych a nie grubych pancerzy, szczególnie takich, z jakich zrobiona jest wanna twojego czołgu. Pantera też ? No Pantera wygląda jakby ją kto poobgryzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 Pozwolę sobie wrzucić fotki pokazujące troszkę inne reakcje pancerzy po trafieniu niż wytopiona dziura. To co pokazałeś to efekt przebicia blach osłonowych a nie grubych pancerzy, szczególnie takich, z jakich zrobiona jest wanna twojego czołgu. Pantera też ? No Pantera wygląda jakby ją kto poobgryzał Pierogi ruskie się skończyły ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 Ja na pewno będę oglądał cały projekt i miejsce zająłem pierwszym wpisem. Pozdrowienia Sebek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Hej, skoro to "RUS" nooo to powinien być chyba "niebieski" ;) A na poważnie, to pomysł na KW1 świetny. Kibicuję i czekam na coś nowego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Regis to masz farta bo właśnie wstawiam Proszono o porównanie krówek z człekiem Chyba jest ok.....? Zimowego malowania nie dam - dawno nie robiłem i nie chce spartolić KW przed nałożeniem błota +lakieru matowego i pigmentów Syn mi trochę zdemolował "namiot bezcieniowy" a szkoda czasu na naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Hej, Człek i krówka ... na oko w dobrych proporcjach. A sam model ... nabiera rumieńców ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Model zacny ! Ale szkoda że nie zrobiłeś żadnego ugięcia drugiej gąsienicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Krowa ma dobre rozmiary a zimowego malowania być nie musi zielony przykryty błotem też będzie super wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 Model zacny ! Ale szkoda że nie zrobiłeś żadnego ugięcia drugiej gąsienicy. Niestety w zestawie są gąski w większości jako całe paski więć niewielkie miałem pole do popisu. Przydały by się fruile ale koszty :/ Pojazd bedzie przechylony na ten bok więc może trochę ukryję ten błąd. Zastanawiam się czy tego chłopa nie wstawić jak "wita się " z krowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 Mogła by być rzeka , albo jakiś rów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 Mogła by być rzeka , albo jakiś rów. Będzie płot i okres zwany na wschodzie rasputica http://www.rasputica.ru/foto/foto9big.jpg No może nie aż tak Dokupię tez stado słoneczników z Jadara, ale chyba przed Bytomiem nie zdążę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi