Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jestem na tym forum nowy, jestem dość początkującym modelarzem. Ostatnio złożyłem model firmy Italeri US Wrecker Truck aczkolwiek nie jestem zbyt zadowolony z jego wykonania. nie użyłem żadnego preparatu na kalki i niestety brzydko to wygląda. Nie pomalowałem także silnika czego żałuję Da się to może jakoś naprawić?( ciężarówka ma otwieraną komorę silnika). W przyszły weekend zamierzam zacząć budowę makiety. Proszę o jakieś porady odnośnie pojazdu jak i samej makiety.(nie wiem co jest ale jak chcę dodać zdjęcia to mi taki komunikat się pokazuje: "nie można otworzyć numfile: Nie ma takiego pliku lub katalogu")

Napisano
Witam!

Jestem na tym forum nowy, jestem dość początkującym modelarzem. Ostatnio złożyłem model firmy Italeri US Wrecker Truck aczkolwiek nie jestem zbyt zadowolony z jego wykonania. nie użyłem żadnego preparatu na kalki i niestety brzydko to wygląda. Nie pomalowałem także silnika czego żałuję Da się to może jakoś naprawić?( ciężarówka ma otwieraną komorę silnika). W przyszły weekend zamierzam zacząć budowę makiety. Proszę o jakieś porady odnośnie pojazdu jak i samej makiety.(nie wiem co jest ale jak chcę dodać zdjęcia to mi taki komunikat się pokazuje: "nie można otworzyć numfile: Nie ma takiego pliku lub katalogu")

Spróbuj użyć do hostingu zdjęć np. Fotosika

Napisano
no właśnie fotosik mi to pokazuje

Bo być może fotka na Twoim kompie jest w formacie którego nie widzi Fotosik

No w skrócie pliku jest .jpg jak zdjęcie zwykłe.... Czy może to w czymś innym musi być??

Napisano
no właśnie fotosik mi to pokazuje

Bo być może fotka na Twoim kompie jest w formacie którego nie widzi Fotosik

No w skrócie pliku jest .jpg jak zdjęcie zwykłe.... Czy może to w czymś innym musi być??

Wydaje mi się że powinno być JPEG Image

Napisano

Sorki za tak głupie pytania, ale nie znam się na tym. A mianowicie można jakoś inaczej dodać zdjęcie niż przez ten hosting fotosika?

Napisano

Można normalnie wchodzisz na stronę fotosika dodajesz fotkę i potem skopiować link do fotki kliknąć tu na forum przycisk u góry Img i wkleić link.

Mi przez ten przycisk na dole też nie działa dodawanie fotek

Napisano

No nareszcie może się uda z tymi zdjęciami....

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dca99ef26ebb4e86.html to zdjęcie z profilu jest gdzie widać tą źle kalkę położoną( na czarym tyle)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e0f4a16e2f08269f.html to jest zdjęcie tego nieszczęsnego silnika niepomalowanego...(da się coś z tym zrobić czy trzeba by maskę zdjąć z zawiasów co trudno by mi było potem naprawić?)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/16942452009b2517.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d059ba57b541e3a2.html

A to dwa inne jeszcze zdjęcia.

Liczę na jakieś porady czy uwagi na jego temat...

pozdrawiam

Napisano

Co do makiety to już postanowione. Będzie to kawałek autostrady z elementem parkingu. Czy znacie może jakieś inne dobrze wyglądające sposoby na zrobienie autostrady oprócz pomalowania drobnego papieru ściernego? A druga sprawa to lampy... ktoś wie jak zrobić?

Napisano

jak duży format tej makiety chcesz zrobić? model nie powinien być w dziale galeria? Mi się podoba

Napisano

Jak dla mnie to za dużo samokrytyki. Model wygląda naprawdę bardzo fajnie.

Napisano

Jako asfalt ponoć dobrze sprawdza się klej atlas, ma odpowiednią fakturę. Z porad zainwestuj w pilniki, chemię do kalek, przyklejaj wszystkie części, gdzieś zapodział Ci się schodek. Grunt to coś się nauczyć i dobrze bawić przy lepieniu.

Napisano

Brak schodka zauważyłem dopiero po pstryknięciu fotek, ale to już naprawione:) makieta nieco większa od modelu tylko więc gdzieś 35cm/35cm myślę że starczy spokojnie jako zwieńczenie tej ciężarówki:)

Pozdrawiam

Napisano

Imageshack.us lepiej używaj do zdjęć i wstaw miniaturki a nie linki. W image kopiujesz Thumbnail for forums 1 i masz elegancko fotki wrzucone.