bizon Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Witam! Jestem na tym forum nowy, jestem dość początkującym modelarzem. Ostatnio złożyłem model firmy Italeri US Wrecker Truck aczkolwiek nie jestem zbyt zadowolony z jego wykonania. nie użyłem żadnego preparatu na kalki i niestety brzydko to wygląda. Nie pomalowałem także silnika czego żałuję Da się to może jakoś naprawić?( ciężarówka ma otwieraną komorę silnika). W przyszły weekend zamierzam zacząć budowę makiety. Proszę o jakieś porady odnośnie pojazdu jak i samej makiety.(nie wiem co jest ale jak chcę dodać zdjęcia to mi taki komunikat się pokazuje: "nie można otworzyć numfile: Nie ma takiego pliku lub katalogu") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 Witam!Jestem na tym forum nowy, jestem dość początkującym modelarzem. Ostatnio złożyłem model firmy Italeri US Wrecker Truck aczkolwiek nie jestem zbyt zadowolony z jego wykonania. nie użyłem żadnego preparatu na kalki i niestety brzydko to wygląda. Nie pomalowałem także silnika czego żałuję Da się to może jakoś naprawić?( ciężarówka ma otwieraną komorę silnika). W przyszły weekend zamierzam zacząć budowę makiety. Proszę o jakieś porady odnośnie pojazdu jak i samej makiety.(nie wiem co jest ale jak chcę dodać zdjęcia to mi taki komunikat się pokazuje: "nie można otworzyć numfile: Nie ma takiego pliku lub katalogu") Spróbuj użyć do hostingu zdjęć np. Fotosika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bizon Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 no właśnie fotosik mi to pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 no właśnie fotosik mi to pokazuje Bo być może fotka na Twoim kompie jest w formacie którego nie widzi Fotosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bizon Napisano 13 Lutego 2011 Autor Share Napisano 13 Lutego 2011 no właśnie fotosik mi to pokazuje Bo być może fotka na Twoim kompie jest w formacie którego nie widzi Fotosik No w skrócie pliku jest .jpg jak zdjęcie zwykłe.... Czy może to w czymś innym musi być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Lutego 2011 Share Napisano 13 Lutego 2011 no właśnie fotosik mi to pokazuje Bo być może fotka na Twoim kompie jest w formacie którego nie widzi Fotosik No w skrócie pliku jest .jpg jak zdjęcie zwykłe.... Czy może to w czymś innym musi być?? Wydaje mi się że powinno być JPEG Image Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 .jpg tez przyjmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bizon Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 Sorki za tak głupie pytania, ale nie znam się na tym. A mianowicie można jakoś inaczej dodać zdjęcie niż przez ten hosting fotosika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawulonken Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Można normalnie wchodzisz na stronę fotosika dodajesz fotkę i potem skopiować link do fotki kliknąć tu na forum przycisk u góry Img i wkleić link. Mi przez ten przycisk na dole też nie działa dodawanie fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bizon Napisano 14 Lutego 2011 Autor Share Napisano 14 Lutego 2011 No nareszcie może się uda z tymi zdjęciami.... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dca99ef26ebb4e86.html to zdjęcie z profilu jest gdzie widać tą źle kalkę położoną( na czarym tyle) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e0f4a16e2f08269f.html to jest zdjęcie tego nieszczęsnego silnika niepomalowanego...(da się coś z tym zrobić czy trzeba by maskę zdjąć z zawiasów co trudno by mi było potem naprawić?) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/16942452009b2517.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d059ba57b541e3a2.html A to dwa inne jeszcze zdjęcia. Liczę na jakieś porady czy uwagi na jego temat... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bizon Napisano 15 Lutego 2011 Autor Share Napisano 15 Lutego 2011 Co do makiety to już postanowione. Będzie to kawałek autostrady z elementem parkingu. Czy znacie może jakieś inne dobrze wyglądające sposoby na zrobienie autostrady oprócz pomalowania drobnego papieru ściernego? A druga sprawa to lampy... ktoś wie jak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 jak duży format tej makiety chcesz zrobić? model nie powinien być w dziale galeria? Mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Jak dla mnie to za dużo samokrytyki. Model wygląda naprawdę bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Jako asfalt ponoć dobrze sprawdza się klej atlas, ma odpowiednią fakturę. Z porad zainwestuj w pilniki, chemię do kalek, przyklejaj wszystkie części, gdzieś zapodział Ci się schodek. Grunt to coś się nauczyć i dobrze bawić przy lepieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bizon Napisano 16 Lutego 2011 Autor Share Napisano 16 Lutego 2011 Brak schodka zauważyłem dopiero po pstryknięciu fotek, ale to już naprawione:) makieta nieco większa od modelu tylko więc gdzieś 35cm/35cm myślę że starczy spokojnie jako zwieńczenie tej ciężarówki:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Imageshack.us lepiej używaj do zdjęć i wstaw miniaturki a nie linki. W image kopiujesz Thumbnail for forums 1 i masz elegancko fotki wrzucone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maacul Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 fotosik i imageshack psują jakość i wolno się wczytują, ja osobiście bym polecał picturepush.com ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi