kokos85 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 witam koledzy Ostatnio udało mi się dokończyć model mirage 2000 1:72 italeri wiem że do waszego poziomu jeszcze dużo mi brakuje ale może kiedyś... prosiłbym was o ocenę...wiem że są smugi farby na zielonym przy okazji proszę was o ocenę wykonania spitfire revell 1:72 był robiony rekreacyjnie wsunie jako szkoleniowy wiec nie do końca mogą się kolory zgadzać z oryginałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Siema, odrazu przejde do pomarudzenia xD 1 taśma maskująca (Tamiya 10mm) do owiewek 2 skalpel (np olfa+ ostrza) aby ładnie dociąć taśme do maskowania owiewek 3 Sidolux jako lakier bezbarwny, błyszczący (dzięki lakierowaniu kalkomanie ładnie przylegają do modelu). To parę narzędzi które warto kupić i zastosować dla polepszenia walorów modelu. Można by jeszcze pomarudzić ale to zostawiam lepszym odemnie... A generalnie to OK Czekamy na następne efekty prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 16 Lutego 2011 Autor Share Napisano 16 Lutego 2011 przyznaje do owiewki sie nie przyłożyłem a o kalki to które ci chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Ja też trochę ponarzekam, taka tutaj tradycja Kolory kamuflaży dobierałeś jakie miałeś, co? Trochę szkoda, bo lakier położyłeś ładnie, a przez kolorystykę model traci. Co do kalkomanii - trzeba sporo wprawy, żeby je kłaść dobrze, ale to przychodzi z czasem, kazdy kolejny model będzie tylko lepszy. Zwracaj za to uwagę na dokładność miejsca kładzenia kalek - kokardy w tyle kadłuba masz połozone za wysoko i zbyt do tyłu. Najważniejsze, że oba modele zrobione są starannie, to duży plus. Porady o maskowaniu masz w poście wyżej, naprawdę bardzo Ci to pomoze przy pracy nad kolejnymi modelami. Powodzenia przy kolejnych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 16 Lutego 2011 Autor Share Napisano 16 Lutego 2011 Dzięki koledzy mimo wszystko szczypta pochwały jest kalki w spitfire były przerobione z mustanga a jedna litera była malowana teraz poluje na kalki do spita wiec obiecuje ze następny będzie już dobrze pomalowany Czekam na następne marudzenie a co do następnych modeli to mam w czym wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Nie no Mirage fajny jak na początki, troche ten zielony bije po oczach, ale widziałem już na tym forum gorsze modele początkowe bez urazy dla innych . Merytorycznie - nie wiem nie zagłębiałem się. Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Moim zdaniem jest dobrze. Ta potworna rozdzielczość zdjęć i zbliżenia obnażają i uwypuklają niedostatki. 72ka jest pod tym względem bardziej czuła niż 48ka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi