Tysiuniek Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 I nadeszła (dla mnie) wiekopomna chwila...Mój pierwszy Humvee japońskiego producenta, wraz z elementami fototrawionymi Lion Roar. Model nie będzie przedstawiał żadnego konkretnego pojazdu Humvee istniejącego w rzeczywistości, ale dla mnie nie to jest najważniejsze.Chodzi mi bardziej o tzw. "ducha" tej wersji... Chciałbym zrobić model podobny do tego pojazdu, w standardowym malowaniu NATO, z panelami CIP, plecakami itp.Jak się uda, będzie całkowice pootwierany.Postaram sie zrobić wnętrze najlepiej jak potrafię, kalki wykorzystam zestawowe.Dodam żywiczne radio Sincgars. Nie zamieszczam zdjęcia pudełka (wszyscy wiemy jak wygląda). Mam nadzieję, że za bardzo go nie "wyzajączkuję", może chociaż trochę będzie przypominał Humvee ( w ogólnym zarysie, oczywiście, i przy dużej dozie wyobraźni). Warsztat raczej będzie troche dłuższy ( to jednak moja pierwsza Tamiya). Ocenianie, krytykowanie, używanie słów obelżywych, poddawanie w wątpliwość umiejętności modelarskich - dozwolone. Bez ograniczeń. Można się "nabijać". Niektóre pojazdy, oprócz samej wyrzutni, miały również zamontowany km na statywie. W tym przypadku M240. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 19 Lutego 2011 Autor Share Napisano 19 Lutego 2011 Początek zabawy. Trochę śrub i pierwsze blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 20 Lutego 2011 Autor Share Napisano 20 Lutego 2011 Początek mam za sobą.Podwozie i fotele częściowo zrobione ( nie ma w zasobniku łopaty, będzie gdzie indziej).Fotele z użyciem blaszek.Potem będzie cieniowanie wszystkich elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 3 Marca 2011 Autor Share Napisano 3 Marca 2011 Trochę dalej: Tak wyglądało przedtem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 7 Marca 2011 Autor Share Napisano 7 Marca 2011 Trochę do przodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Warsztat znam z forum Humvee, ale skoro tu tak cicho, to coś napiszę. Ten pojazd na pierwszym zdjęciu w wątku wygląda rewelacyjnie. W sumie to nie pamiętam, czy pisałeś coś o tym, czy będziesz też tak obładowywał swój model... Podoba mi się, jak zgasiłeś kontrasty pomiędzy kolorami kamuflażu. Powodzenia w dalszych pracach, bo największa radocha przed Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Niezły projekt. Będę tu często zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 16 Marca 2011 Autor Share Napisano 16 Marca 2011 Model powoli będzie zamykany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Cisza i cisza, więc może ja się odezwę. Od początku spoglądam na Toje poczynania na tym modelem, i powiem szczerze że bardzo mi się ode podobają. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Warsztat właściwie zakończony. Fotki w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi