stroju Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Na reszcie to skończyłem, po pół roku, głównie przez ten czas leżał na półce... Produkt Hellera, zachęciły mnie recenzje takie jak: 'spasowanie woła o pomstę do nieba' albo 'tak źle opracowanego modelu nie widziałem nigdy!'... Niestety zawiodłem się, nie było tak źle... Problematyczne było lekkie zniekształcenie kadłuba, mała ostrość detali. Wciągi tworzywa ulokowały się na układzie jezdnym, całkowicie zasłoniętym więc nie było dużo szpachlowania. Do tego dokupiłem blachy Eduarda, 14zł a 3 arkusze, więc miałem zadowalający mnie poziom detali a kieszeń pozostała pełna. Malowanie pudełczane, wedle opisu z Kosowa z 2000 roku. W zasadzie to był poligon doświadczalny do błotkowania, i taki ogólnie model odskocznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sherman Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Witam, Świetny model szczególnie brudzenie. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Jeszcze w ramach uzupełnienia, zdjęcia przed malowaniem: A brudzenie było luźno inspirowane z tych zdjęć: http://www.primeportal.net/tanks/jean_thomas_rembert/leclerc_xxi_on_training_field/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Fajny, rzadko poruszany temat, zwłaszcza, że czołg sam w sobie jest niezwykle ciekawy. Tylko, te kropki, strzelane ze szczoteczki, są mało przekonywujące i psują ogólny odbiór modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 A brudzenie było luźno inspirowane z tych zdjęć I to jest baaaaaaaaardzo fajne brudzenie, jak uporam się z Abramsami, biorę się za Żabojada ale tego od Tamiji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 A mi się podoba, także, a może zwłaszcza przez te kropki. Choć nie ukrywam, że fanem urody Leclerca nie jestem, to odbiór tego modelu pozytywny. Tylko jest jeden problem tego modelu, mianowicie: śmigiełko się nie kręci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 stroju, z napisem na wieży trafiłeś w dziesionę- czołg na czasie ! PS - fajne błocko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Witam! Model piękny! Podoba mi się. Nie lubię błota na modelach, zwłaszcza jak nie ma podstawki. Trochę psuje mi to odbiór, ale to tylko moje subiektywne odczucie. Poza tym jest bardzo OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi