bizon Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Witam! Ostatni wyposażyłem swój warsztat w takie oto skalpele: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2e1386c274860654.html czy ktoś mógłby objaśnić, które ostrze do czeogo służy?? Bo nie za bardzo wiem gdzie to zastosować(np. to co wygląda jak łopatka), a skoro już jest to czemu by nie korzystać. A i jeszcze jedno pytanko czy ktoś wie czym czyścić pędzle silikonowe do nakładania masy modelarskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Powiem może tak: skalpele stosuj "na oko" tak jak uważasz(ja tak robię)np. jak chcesz coś dokładnie wycinać to używasz noża z zaostrzona końcówką itp. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Też kiedyś miałem taki chyba za 5zeta kupiłem w markecie. Ten płaski naprzykład używałem do szpachlowania był bardzo poreczny dopuki moj dzieciak go nie złamał. Jakościowo nie są najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 bizon wywal ten zestaw od razu. U mnie skończyło się to połamana rączką od nożyka i wbitym ostrzem niemalże w kość. Ten zestaw to zabawka dla samobójców. Zainwestuj albo w nożyk Olfy, albo Excela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 bizon wywal ten zestaw od razu. U mnie skończyło się to połamana rączką od nożyka i wbitym ostrzem niemalże w kość. Ten zestaw to zabawka dla samobójców. Zainwestuj albo w nożyk Olfy, albo Excela. a ja np używam tego zestawu od ponad 10 lat i oczywiście noże się stępiły ale oprawki wciąż są ok, dokupiłem po latach cienki Excell bo ma uchwyt dobry na małe wiertła, ale cóż - Constructor z wieloma rzeczami ma problem, Pactr się nie da używać bo szyjka za wąska, nóż sie sam łamie czy tam sam wchodzi w łape itp... jak się używa z głową z wyczuciem to sam nóż nie potnie palców... Jeżeli nie trafiłeś na badziewną jakość (oprawka jest z plastiku, nie trzeba dokręcać na chama żeby trzymała) to powinny ci te oprawki długo służyć, po serio ostre skalpele uderzaj do sklepów medycznych, są zwykle po 20-30gr/szt, można sobie pozwolić na więcej pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi