Piter Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Co tu dużo mówić - model praktycznie na ukończeniu. Gąsienice jeszcze w powijakach bo to w tym modelu katorga ale do zrobienia. Spasowanie i jakość plastiku to kaplica ale przy użyciu podstawowych narzędzi da się wystrugać z tego zestawu coś ciekawego. Malowanie na podstawie fotek więc całkowicie nie z instrukcji. Kalka z numerem bocznym z jakiegoś tygrysa czy pantery bo te z zestawu kompletnie nie pasowały (kalkę dobrałem na podstawie kilku fotek w tym malowanie żeby nie było ). Zastanawiam się nad zmniejszeniem konta ustawienia wyrzutników granatów dymnych bo faktycznie sterczą jak choinka. Dorobione wizjery i reflektory. Brakuje jeszcze kilku elementów (szperacz na wierzy, bela z tyłu etc...). Wprawne oko zauważy że brakuje chlapacza, jednak to celowe bo inaczej nie założył bym góry na wannę, a żeby zrobić gąsienicę nie mogę tego skleić wcześniej. Generalnie - nigdy więcej tej serii Zvezdy - na PLUS: - Tematyka - Możliwość konwersji do wszelkiej maści odmian tego czołgu - cena na MINUS - cała reszta Teraz fotki: To tyle Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Po prostu pięknie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Ee... tam pięknie. Do (o ile dobrze pamiętam) BMP-3 też w wykonaniu Pitera nawet się nie umywa. Widać, że mu się nie chciało bawić w żadne szczegóły i poprawki niedoróbek:). Na pocieszenie dodam, że ten model z Dragona jest taki sam jak wynika z opisu Pitera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 9 Marca 2011 Autor Share Napisano 9 Marca 2011 Dzięki ale sam nie jestem jakoś specjalnie zadowolony jak patrzę na te fotki. Ciągle coś poprawiam w malowaniu. Zaczynam dochodzić do wniosku, że albo to ja jestem taka lewa noga z fotografii albo mam coś nie tak z aparatem (chociaż chyba to pierwsze). Na fotkach w niektórych miejscach widać tylko drobne różnice kolorów, a na żywo naprawdę ciekawie to wygląda. Właściwie model już praktycznie skończony ale czekam na znajomego fotografa żeby mnie dokształcił . Ciekawi mnie też z czego Zvezda robi te gąsienice bo gdy nakładałem na nie farbę śmierdziało tandetnymi perfumami za 5zł z kiosku. To samo miał kolega z T-72. Oboje malowaliśmy humbrolami i używaliśmy oryginalnego rozcieńczalnika. Ten plastik musi wchodzić w jakąś reakcję z emaliami. Jak naprawdę staram się nie narzekać na jakiekolwiek zestawy bo z wszystkiego można coś fajnego zrobić tak w tym przypadku 2 sztuki T-80UD, T-80DV sprawiły, że załamałem ręce. DV pokażę już jak będzie gotowa, tego mam jeszcze jakieś nowsze fotki ale to dorzucę potem. Pozdrawiam Piotrek EDIT - BMP-3 jakoś mnie mobilizował, a nie wykańczał . Przybyło troszkę dorobionych elementów więc spokojna głowa i na pewno finalnie nie będzie taki ubogi . To dopiero warsztat . Widzę, że tym BMP sobie podniosłem poprzeczkę i teraz trzeba zwiększyć obroty . jeszcze raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Piter z żalem ale niestety musze zgodzić się z kolegami. Może faktycznie model Ci nie leżał ale spodziewałem sie troche lepszego efektu.Nie piszę tu jako krytyk ale jak ktos co Cię ceni i wymaga więcej Moja 80-tka powstała raczej bez problemu i zgodnie z planem zmieniła właściciela.Faktycznie 80-tka jest moim zdaniem gorzej wykonana od 72{Zvezdy}ale... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 10 Marca 2011 Autor Share Napisano 10 Marca 2011 Heh ja też się zgadzam z Kolegami i dziękuję za większe wymagania . Przyjmuję pełną krytykę bo sam nie jestem zadowolony jednak jak już wspomniałem to dopiero warsztat i ciągle coś poprawiam. Niestety czasami mam na warsztacie takie modele które mi po prostu nie leżą. T-80 to piękny czołg ale model nie ten... Na pewno jeszcze wiele zmienię w tym zestawie więc może się komuś spodoba jak już będzie gotowy Pozdrawiam i dziękuję za wszelką krytykę Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Model nie jest zły chociaż według mnie wymaga jeszcze trochę pracy aby wstawić go do galerii , ale zmartwiłem się gdyż posiadam taki tylko z Dragona i piszecie że lipa a ja już trochę dodatków do niego zakupiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Ja bym sie nie martił.Nie taka znów lipa.Nie dam głowy za zgodność merytoryczną ale spokojnie da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Jeśli można.. Mnie osobiście nie podoba się to malowanie, jakoś nie leży mi na 80-ce (ale to moje zdanie) Powiem więcej nie podoba mi się wasz. Wydaje się, że działa zupełnie odwrotnie do założenia, tzn. nie uwydatnia szczegółów a "spłaszcza" je (myślę że jest po prostu za "szeroki" przy krawędziach), poza tym czołg wygląda jak by był umorusany w sadzy (ale taki urok tego kamo). Ja również spodziewałem się więcej (mimo że sam bym może lepiej nie zrobił) ale to warsztat więc - poczekamy, zobaczymy ... Co do samego modelu Zvezdy nie mam większych zastrzeżeń - jest to po prostu jeden z tych co to więcej czasu wymagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 bardzo ładny mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Mirek 66. Dragon lipa - to przesada, ale wymaga duuuuuużo pracy, inwencji własnej i studiów zdjęć. Mnie ten model zajął równo rok czasu, ale robię powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 No to będę wiedział do kogo zgłosić się po pomoc gdy zacznę budowę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 17 Marca 2011 Autor Share Napisano 17 Marca 2011 No troszkę udało się zrobić - doszło parę drobiazgów ale zasadniczo zmyłem większość zbyt intensywnego washa, zrobiłem drobne obicia, "położyłem" wyrzutniki granatów tak by nie sterczały jak choinka oraz zrobiłem gąski. Jeszcze nie skleiłem góry z dołem bo możliwe, że coś będę jeszcze dłubał przy gąsienicach. Troszkę roboty jest ale do końca już niewiele. Mam nadzieję, że teraz lepiej wygląda : Pozdrawiam i idę doklejać dyrdymały na tą budę Pozdrawiam Piotrek EDIT: Kalkę też wymieniłem bo tamta był jakaś taka niemrawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Podtrzymuję poprzednią wypowiedź: NIE WYSILIŁEŚ SIĘ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Podtrzymuję poprzednią wypowiedź: NIE WYSILIŁEŚ SIĘ!!! W takim razie ty się wysil i z takiej kiepskiej bazy zrób coś lepszego. W gębie to mocny, pochwal się może jakimś swoim modelem to też Ci z pewnością napiszę że się nie wysiliłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 17 Marca 2011 Autor Share Napisano 17 Marca 2011 gajur - powiem tak - co rozumiesz przez stwierdzenie "wysil się"? Co mam zrobić żebyś stwierdził, że się wysiliłem (i ta tego nie zrobię ale tak tylko pytam) ? To ma być model z pudła w nieco innym niż pudełkowe malowanie i z kilkoma dorobionymi drobiazgami (reflektory, wizjery jakieś uchwyty etc...). Jeśli marzy Ci się super ekstra model z całym wnętrzem, milionami zawiasów krateczek, śrubek etc... to raczej nie masz tu po co zaglądać. Gdybym miał taki model robić to: a) nie z tego zestawu b) jeśli już to z tej Zvezdy została by może wanna no i może jakieś drobiazgi - reszta od podstaw bo nie widzę potrzeby kupowania blach z nie wiadomo ile. Następnym razem pisz tak by każdy wiedział o co chodzi - też może Ci ktoś napisać w Twojej relacji np: "bleeee" i bądź tu mądry... Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Nikogo nie miałem zamiaru urażać. Zdjęć nie wstawię, bo nie umiem ich robić i wstawiać, i już się chyba nie nauczę - lata robią swoje. Odnośnie waloryzacji to wystarczy trochę drutu, puszka po piwie, skalpel (rylec) i pooglądanie zdjęć chociażby tutaj: http://photofile.ru/users/coast70/150152777/?page=1 (cały T-80UD). I nie mam na myśli odtwarzania wnętrza pojazdu. Odnośnie widocznych braków i niedoróbek (w mojej ocenie): brak prawego reflektora, brak instalacji odpalania granatów dymnych, nieprawidłowa górna osłona wydechu, nieprawidłowo wykonany wizjer na wieży z lewej strony, nieprawidłowe "góry" osłon na wieży, nieprawidłowe "pudełkowe" osłony reflektorów, brak kilku rączek i zaczepów. Bez urazy, ale jak już sam zauważyłeś podniosłeś sobie poziom tym BMP. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 gajur absolutnie nie czuję się urażony i to już jakiś konkret . Generalnie jak wspomniałem to jest jeszcze warsztat i co nieco na pewno jeszcze dojdzie (instalacja granatów będzie finalnie etc...). Reflektor jest tylko że jeszcze pracowałem nad nim w momencie robienia fotek podobnie zresztą jak szperacz na wierzy. Coś na pewno będzie dodane. Są osoby które najpierw wszystko sklejają do kupy z najmniejszą drobnicą i dopiero potem malują a inni doklejają dopiero po pomalowaniu wspomniane elementy - ja zaliczam się do tych drugich. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi