Paweł Czarnocki Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Wojenne piątki jeździły na pięknych, gładkich slickach, aż miło popatrzeć . No to fajną musiały mieć przyczepność na mokrej trawie itp :-). W samolotach z 2 wojny nie siedzę zbyt mocno ale z fotek które oglądałem to samoloty miały raczej bieżniki na oponach. Ale widać od każdej reguły są wyjątki :-) Dobra nie zaśmiecajmy już wątku. Były gładkie opony i koniec tematu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Myślałem, że prowadzimy merytoryczną dyskusję w temacie, z której wnioski pomogą autorowi w budowie modelu. Np może spróbować nieco zeszlifować zbyt nachalny relief napisu Dunlop, który to problem zupełnie słusznie zauważyłeś. A tu śmieci :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 20 Maja 2011 Autor Share Napisano 20 Maja 2011 Wczoraj Maturą ustną z polskiego skończyłem jakże trudny okres maturalny Tak więc i ruszyło się coś na warsztacie Napisy na oponach też mi się wydają zbyt ostentacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 3 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Co się stało na bokach kabiny? Jakby farba popękała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2011 czasami tak mi sie dzieje po pomalowaniu mattem bezposrednio na farbe problemy takie mialem w mi-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Butle powinny być srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 7 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2011 Kadłub sklejony i wyszlifowany. Poprawione linie podziału blach i nity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Regulator napięcia czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Gotowy do malowania: I wyczekiwane kalki: Miłym zaskoczeniem było uzupełnienie kalek o maski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Super, że wznowiłeś warsztat Te kalki to nowsze wydanie Techmodu? Jeśli tak to czy mógłbyś podać nr katalogowy? Z góry dzięki Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Czy najnowsze wydanie to nie wiem ale na pewno kupowałem je niedawno nr katalogowy: 48005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 coś tam się robi: muszę jeszcze dopracować przednie oszklenie i parę niedociągnięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Fajnie się robi Będziesz cieniował czy coś w tym stylu? Maskowałeś na blue-tack? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Będzie cieniowanie Tak, maskowane na "gluta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 16 Września 2011 Autor Share Napisano 16 Września 2011 Tak więc temat uważam za zakończony W niedalekiej przyszłości galeria w Ten weekend będzie możliwość obejrzenia go na zawodach w Oleśnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Pięknie to wygląda, choć wydechy trochę zbyt jednolite. Taka czysta rdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 17 Września 2011 Autor Share Napisano 17 Września 2011 był leciutko brudzone ale masz racje Nie miałem już siły na poprawki wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Podoba się, miły dla oka, gratulacje! Choć fajnie by było zobaczyć Spita V innego niż maszyna Zumbacha, brak oryginalności. Wash użyłeś brązowy? Chyba lepiej by wyglądał ciemnoszary... No i ta szpecąca szpara przy wiatrochronie! Acha i skoro jesteśmy w rejonach kabiny, to jak już robiłeś EN951 to wypadałoby poprawić lusterko wsteczne na wysokie, charakterystyczne dla maszyny Zumbacha. Byłby "smaczek"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Podoba się, miły dla oka, gratulacje! Choć fajnie by było zobaczyć Spita V innego niż maszyna Zumbacha, brak oryginalności. Święta prawda, aczkolwiek ładnie wykonany "Kaczor Donald" też miły dla oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi