Forest Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 Forest, nie to że się czepiam szczegółów, ale nie chodziło Ci czasem o 800x600 ?... E tam, nie żebyś się czepiał, ale wiesz... Revell odwzorował 105 na piątkę ... tzn. 4 z 8 armat umieszczono na lawetach starszego typu C/31 w dziobowej części okrętu, natomiast pozostałe 105 na nowszych lawetach C/37 na rufie Zdjątka będą tylko muszę troszkę warsztat ogarnąć I o to mnie chodziło Danke very much Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benio80 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Witam kolegę być może fana niemieckiej kriegsmarine......powiem tak nie jesteś sam....ja również mam model bismarcka z academy i jak narazie nabiera mocy urzędowej.......już niedługo zacznę ,tylko jedna rzecz mnie niepokoi z blaszkami czy bez?.....pozdrowienia i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 10 Listopada 2011 Autor Share Napisano 10 Listopada 2011 benio80 - dzięki Wrzucaj warsztat jak najszybciej... Bismarcków nigdy za dużo (choć co prawda nie jest to oryginalny temat ) ...moim zdaniem blaszki to konieczność.. dodają realizmu, do modelu Revell polecam Edka, a na zasobniejszy portfel LionRoar.. napisałeś, że posiadasz model Academy (relację z bojów z materią możesz obejrzeć w wątku kolegi Alex304)... Szczerze polecam model firmy Revell + blaszki i lufki (o ile portfel pozwoli)... to zestawienie gwarantuje sporo frajdy przy budowie, nie zużyjesz kilograma szpachli a efekt końcowy na pewno wynagrodzi prace Mój Bismarck niestety poszedł w odstawkę nad czym ubolewam (przeprowadzka pokrzyżowała plany) Ale ja tu wróce!!! (niedługo ) Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Kami, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benio80 Napisano 15 Listopada 2011 Share Napisano 15 Listopada 2011 dzięki Kami już niedługo wrzucam na warsztat mój model ......mam nadzieję że będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 25 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2012 Witam Czas najwyższy rozruszać stocznię! Zatęskniłem za moim "B"... Warsztat się rozrasta i ciekawa lektura na wieczór: "Powrót do początków", czyli dalsze zmagania z kadłubem... Wszystkie niedoskonałości zastały zaszpachlowane i wyszlifowane... Poprawiłem również osłony wałów napędowych i położenie sterów. Następnie w obu burtach wywierciłem otwory mikrofonów wiertełkiem 0,3mm, niestety fotka się rozmazała (zabawa była przednia ) Kolejną czynnością było usunięcie plastikowych imitacji drabinek na burtach i wywiercenie kolejnych otworów (0,3mm) pod ich blaszane imitacje... Udało mi się również dorwać fajne uchwyty od szafek i "B" wygodnie rozsiadł się na tronie Mam nadzieję, że kolejne aktualki będą częstsze, ale gdybym za mocno się rozleniwił to gońcie Panowie hehe... Co teraz czeka "B"? Kąpiel i podkład z Chaos Black... Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 26 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2012 Witam I tak - kadłub wykąpany i pokryty podkładem Chaos Black. Co do samego podkładu to bardzo fajny specyfik. Troszkę wprawy wymaga wyczucie "spustu", ale z efektów jestem zadowolny i co ważne malowanie trwało tylko godzinkę... aha nie polecam malowania w pokoju Fotka: Teraz planuję zamaskowanie kadłuba i wklejenie pokładu. Mam pytanie - potrzebuję odpowiedników farb RAL7000 oraz RAL7001. Znalazłem odpowiedniki w farbkach revell (odpowiednio revell 57 i 374), ale wolałbym raczej malować Tamkami, Gunze albo Vallejo. Jeśli ktoś wie jakie mogą to być numery farb? Pozdrawiam Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marinman31 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 witam bardzo serdecznie kolejnego Bismarckowca ,na naszym forum ,i mam takie małe aczklwiek dręczące mnie pytanie....jak masz zamiar zrobić emblemat swastyki na dziobie i rufie okrętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marinman31 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 witam konto benio80 jest obecnie nieaktualne .....za co przepraszam obecne to marinman31 .......chwilowe kłopoty z netem ....a tak to powoli zaczynam mojego Bismarcka z Academy mam nadzieję że nie będzie tak tragicznie i małe pytanie gdzie się zarejestrować odnośnie wgrywania zdjęć na forum?.....dajcie jakieś propozycje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Pięknie Ci idzie. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Gdzie Kolega się podziewał. Co do kolorków RAL 700;701 RAL 700= Humb.145,Gunze hobby col.H337 i Gun.Mr.col. C337, Vallejo Model Air71049 Ral 701??? ale mogę polecić firme Den Braven ładna szarość 701 ale uważaj bo ten sam nr./701/ jest też jako podkład. Tyle mogłem, może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Gratuluję pewnego usadowienia kadłuba na cokolikach - teraz wygląda poważnie. Kupiłeś znakomitą zaginarkę. Tę długą listwę do podginania wygodniej zamienić na małą żyletkę ze small shopu lub zwykłą - operuje się według mnie wygodniej niż ta dłuższą "linijką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artystaplastyk Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Witaj.Kleję Tirpitza i to co zwróciło moj auwagę to nieco zbyt pionowo przebiegające załamanie na bokach ścian armat 380 mm . W swoim modelu wykonam to chyba na nowo albno poprawię istniejące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi