Wallace Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Proszę więc o wyrozumiałość Wallace ? Właśnie myślałem o szpachli fakt że nigdy jej nie używałem do modeli ale tak jak mówisz nie będzie to chyba takie trudne .Dziś się zabieram za malowanko ale tylko tych elementów które już nie wymagają szpachli. Wyrozumiałość wyrozumiałością, ale staramy Ci się też pomóc. Niestety odnoszę wrażenie, że "pędzisz" z modelem do przodu i nie słuchasz rad... abir24 dał Ci ładną instrukcję od reggiego...... Jeśli o szpachlę to nie ma żadnej filozofii... widzisz szczelinę między sklejonymi elementami, lekko smarujesz (wykałaczką, palcem, etc.) i czekasz aż wyschnie. Następnie papier ścierny (wpierw małej, potem dużej gradacji) i gotowe... ... I nie obraź się, ale jak tak patrzę, to dużo elementów wymaga szpachli... Zastanów się, może warto się nieco "cofnąć" z budową i poprawić pewne rzeczy ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 No i już. :(( (':cry:') Jestem przygotowany na każdego rodzaju krytykę czekam i słucham! Niestety nie udało mi się wykonać tego modelu tak jak chciałem , znowu za szybko i w sumie pod koniec to już mnie on denerwował bo nie potrzebnie wziąłem się w ogóle za taka skale! Nie dość , że ledwo się to kleiło to o malowaniu nie wspomnę więc wyszło jak wyszło:( Tak czy inaczej na pewno się nie poddam i już mam upatrzonego YAMATO 1/350 i tym razem dopracuje go tak że nawet słowa złego sie nie będzie dało powiedzieć:P Wstawiam fotki tak bardziej dla zabawy , bo dumny raczej z tego nie jestem:) Pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Temat padł- Teraz wiesz, że 700 to trudna skala dla początkującego. Yamato w 350 to piękny okręt i rozmiarowo okazały. Pytanie czy będzie to wersja z kartonu czy też z waloryzacją a do łatwych nie należy,za jakikolwiek model się nie weźmiesz to potrzebna jest jeszcze CIERPLIWOŚĆ,CIERPLIWOŚĆ, SAMOZAPARCIE I DUŻO CHĘCI.Może na początek coś "łatwiejszego" polecałbym R.N Pola ładny i ciekawe malowanie http://www.exito.sklep.pl/MASTER_350_040_1350_Uzbrojenie_krzownika_RN_Pola_203mm_8_szt_100mm_12_szt-3899.html Życze powodzenia i dużo cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Jurgen, nie ma co się poddawać - jak na pierwszy model nie jest źle. Skoro sam zauważasz, że pośpiech jest złym doradcą, to już są postępy - będziesz wiedział jak podejść do następnego modelu. O brakach tego modelu nie będę pisać, bo to dopiero początki. ... Dołączając się do abir24'a dodam tylko, że w trakcie prac warsztatowych jeśli czegoś nie wiesz - pytaj. I co najważniejsze rób spokojnie, ale też tak żeby czerpać radość - nie chodzi o to żeby się przecież "zarżnąć" przy modelu ... PS - na przyszłość pamiętaj proszę, że jest osobny dział: Galeria i tam wstawiamy zdjęcia z gotowych modeli (jest to też pole do finalnej dyskusji na temat zrobionego modelu). ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi