Artur D. Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Na prośbe Mikele wrzucam galerie Hawker Hurricane Mk.I, w skali 1/24 firmy Trumpeter Model w malowaniu wszystkim ogólnie znanym z 303 dywizjonu. Szczegóły śladów ekslpatacyjnych uzgadniane z P. R. Gretzyngierem. Sam model bardzo przyjazny modelarzowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Zrobił nam się mały wysyp Hurricane'ów z 303ego. Najpierw Dewertus Junior, a teraz kolega Bardzo mnie to cieszy, tym bardziej, że oba modele wyglądają fajnie. Twój Hurry naprawdę cieszy oko, bo i zdjęcia jakie nam zaprezentowałeś przedstawiają go jak należy. Podoba mi się bo: - Jest wielki - Jest sklejony czysto i schludnie; - Delikatne ślady eksploatacji nie czynią go ani sztucznym ani w jedną, ani w drugą stronę. Nie wygląda ani plastikowo, ani złomowato. Przygotowane w zgodzie z dokumentacją stanowią dodatkowy atut modelu; Nie podobają mi się tylko opony, które się jakby trochę świecą Gratuluję pięknego modelu ! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Elegancka robota. Szkoda trochę, że nie pokazałeś silnika. Co to za lotnisko w tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 15 Marca 2011 Autor Share Napisano 15 Marca 2011 Nie podobają mi się tylko opony, które się jakby trochę świecą Hmmm świecące opony, no właśnie. Z jednej strony jest to spory błąd, ale.... Jak zapewnie wiesz pamiątkowe zdjęcia Hurrego było robione późną jesienią i było dosyć mokro, więc postanowiłem je zrobić jako mokre. Elegancka robota. Szkoda trochę, że nie pokazałeś silnika. Co to za lotnisko w tle? W założeniu silnik miał być schowany, Spitfire będzie klejony tak samo. A lotnisko to Kruszyn k/Włocławka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 15 Marca 2011 Share Napisano 15 Marca 2011 Klasa po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 16 Marca 2011 Share Napisano 16 Marca 2011 Ten model trzeba oglądać na żywo, robi ogromne wrażenie i przez swoje gabaryty, no i oczywiście przez świetne wykonanie. Naprawdę niezła sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Widziałem ten model kilka razy. Zawsze byłem pełen podziwu dla jego uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi