kornik_69 Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Przykro mi z powodu aerografu. Mam nadzieję, że wkrótce go naprawisz bądź nabędziesz drugi. Co do samego czołgu to z postu na post prezentuje się coraz lepiej. Kurzenie mnie osobiście bardzo pasuje. Nie jest sztuczne,a nadaje lekkiego zmęczenia powierzchni. Bardzo dobry efekt, z którego powinieneś być zadowolony. To czego mnie jeszcze trochę brakuje to delikatne strużki zacieków (nie rdzy). Przydałyby się takie strużki np. wyschniętego brudu w kilku miejscach. Oczywiście z tym też nie można przesadzić. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 A ja bym proponował jakieś plamy po paliwie i wilgotne zacieki, zawsze to urozmaica wygląd modelu. Zresztą i bez tego wygląda bardzo dobrze Pozdrawiam, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Maja 2011 Autor Share Napisano 20 Maja 2011 To czego mnie jeszcze trochę brakuje to delikatne strużki zacieków (nie rdzy). Przydałyby się takie strużki np. wyschniętego brudu w kilku miejscach. Oczywiście z tym też nie można przesadzić. Możesz napisać gdzie? A ja bym proponował jakieś plamy po paliwie i wilgotne zacieki, zawsze to urozmaica wygląd modelu. Zresztą i bez tego wygląda bardzo dobrzePozdrawiam, Mariusz Jeśli mnie ktoś uświadomi gdzie jest wlew paliwa to takowe się pojawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Możesz napisać gdzie? Na przykład odchodzące od nitów, uchwytów i tym podobnych elementów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Maja 2011 Autor Share Napisano 20 Maja 2011 Możesz napisać gdzie? Na przykład odchodzące od nitów, uchwytów i tym podobnych elementów... Jak najbardziej o tym wiem lecz na razie nie mogę tego zrobić - przez awarię aerografu nie mogę modelu zabezpieczyć lakierem. A bez niego wszystko bym pomieszał robiąc zacieki z pigmentów i fixera. PS. Jak zrobic plamy oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Pięknie Ci model wychodzi. Zastanawiam się tylko czy brytyjczycy malowali swoje pojazdy kolorem olive drab bo gdzieś czytałem że mieli jakieś swoje kolory które różniły się od amerykańskich. Malowali kolorem S.C.C. 15 Olive Drab: http://www.mafva.net/other%20pages/Starmer%20camo.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 MIG ostatnio wypuścił taki bajer Oil and Grease Stain. Jest też coś takiego z AK Interactives. Dałem to na moim KV i na ostatnich zdjęciach widać jak to wygląda. A z samoróbki to niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Jeśli mnie ktoś uświadomi gdzie jest wlew paliwa to takowe się pojawią. Wydaje mi się, że takowe plamy bez obaw możesz "nałożyć" na górnej płycie nadsilnikowej, przecież nie muszą one być idealnie w miejscu wlewu paliwa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi