Markuz Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Witam! Gaz AAA na ukończeniu, więc zaczynam nowy projekt. Tym razem na warsztat trafia KV-1 z ekranami. Budowany będzie prosto z pudła bez żadnych dodatków poza lufą zakupioną razem z modelem. In-box Będzie trochę zabawy z gąskami w związku ze śladami po wypychaczach na co drugim ogniwku. Ale nikt nie mówił ze będzie lekko Budowę rozpocząłem wczoraj wieczorem. Puki co model składa się prawie sam. W kilku miejscach musiałem zastosować mikroskopijne ilości szpachli ale ogólnie nie ma problemu ze spasowaniem części. W tym modelu mam zamiar przetestować różne techniki brudzenia i poobijać go trochę. Oczywiście wszelkie ewentualne uwagi i podpowiedzi będą mile widziane. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Ja tam żadnego ekranu nie widzę :P Powodzenia będę obserwować pojawienie się ekranów >:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 kalaruch ekrany to dodatkowe płyty pancerne na wieży i kadłubie, Siadam na widowni i oczekuję wspaniałego modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Oj akryl to był żart, uwielbiam ruskie puszki więc każdy zieleniak jest moim faworytem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Prace trwają. Powoli zalepiam wszystkie zbędne dziury i otwory. Wieża wykończona już na fest, na kadłubie jeszcze kilka elementów zostało. Następny etap to lepienie kółek i przysposobienie gąsek co by się nadawały do prezentacji (czytaj szpachla, szpachla i papier ścierny) Błotniki na razie na sucho bez kleju przymierzone. Lufy karabinów na razie nie wklejone żeby się nie połamały. Ciąg dalszy po powrocie ze świątecznego spacerku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Jak wiemy, egzemplarz z napisem "Wiej faszystowska gadzino" (pudełkowy) posiadał jedynie dodatkowe opancerzenie na wieży i na przedzie wanny http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/galleries/KV/KV_1scr/MS24_KV_1scr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 "Wiej faszystowska gadzino" "Bij faszystowską gadzinę" - "Б" to jest "B" Pozdrawiam Eryk P.S. A tak się broniłem rękami i nogami jak wpajali w nas bukwy, a teraz proszę - jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Erolek dzięki! Nie wiem dlaczego - po 3 latach nauki rosyjskiego (która zakończyła mi się tydzień temu) przez ponad rok czytałem to jaki W, normalnie odróżniam litery, ale raz źle przeczytałem i tak już błąd powtarzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Piękny ten model - jeszcze te ekrany dodają takiego impetu. Kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Jak wiemy, egzemplarz z napisem "Wiej faszystowska gadzino" (pudełkowy) posiadał jedynie dodatkowe opancerzenie na wieży i na przedzie wanny Nie będzie to egzemplarz z okładki. Myślę ze z bliżej nie zidentyfikowanej jednostki. Kalek raczej nie będę stosował, jak już to coś z ręki namaluje. Tymczasem mały update z wczorajszego wieczora: Wycinanie i szlifowanie kół. A tu pierwszy raz na kołach. Zabrałem się za mozolne usuwanie śladów po wypychaczach z ogniw gąsienic. Górna gąska przed zabiegiem dolna po zabiegu. Następnie składanie ogniwek do kupy. Zlepiona jedna gąsienica. Pomału zbliża się etap malowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Dzięki za komentarze i podpowiedzi. Jak wiemy, egzemplarz z napisem "Wiej faszystowska gadzino" (pudełkowy) posiadał jedynie dodatkowe opancerzenie na wieży i na przedzie wanny Nie będzie to egzemplarz z okładki. Myślę ze z bliżej nie zidentyfikowanej jednostki. Kalek raczej nie będę stosował, jak już to coś z ręki namaluje. Tymczasem mały update z wczorajszego wieczora: Wycinanie i szlifowanie kół. A tu pierwszy raz na kołach. Zabrałem się za mozolne usuwanie śladów po wypychaczach z ogniw gąsienic. Górna gąska przed zabiegiem dolna po zabiegu. Następnie składanie ogniwek do kupy. Zlepiona jedna gąsienica. Pomału zbliża się etap malowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Widzę prace nad nim idą pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Na wstępie chciał bym prosić Administrację o usunięcie posta z godziny 10:33, nie wiem czemu ale jakaś pomroczność jasna mnie dopadła i zamiast edytować posta to go zacytowałem no i mamy to co mamy czyli dwa prawie identyczne posty pod sobą. Tyle tytułem spraw formalnych, przechodzimy do meritum. Tak jak pisałem czas na malowanie. Poniżej mała aktualizacja z frontu malarskiego. Atak na aerograf powiódł się umiarkowanie. Jak widać na zdjęciach miejscami dostrzegalne są mikroskopijne grudki. Nie wiem skąd one się wzięły? Na podkład firny Tamiya położyłem farbę Model Master - russian armor green. Następnie całość rozjaśniłem mieszanką - russian armor green + flat white + bad moon yellow firny citadel colour, Całośc mieszana na oko. Błotniki i gąski założone bez kleju. Malowane będą później. I na koniec fotka z GAZ-em tak dla porównania - nie mogłem się oprzeć Na razie to tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam! Wczoraj wieczorkiem KV otrzymał już wszystkie elementy (poza lufami kaemów). Całość została pomalowana i lekko pocieniowana farbami Model Master, Vallejo oraz Citadel. Najciekawsze jest to ze Farbki Citadel kupowałem z 10 lat temu kiedy dużo grałem w Warhammera i nadal nadają się do malowania Ale po kolei: Gąski otrzymały czarny kolor bazowy pociągnięty na sucho farbą Boltgun Metal. Niestety po malowaniu wylazły ślady po wypychaczach. Sam tank otrzymał już 5 warstwę farby. Tym razem mieszankę: russian armor green z Model Mastera odrobina bad moon yellow z citadela oraz kilka kropel Russian Uniform WWII z Vallejo. Obecnie wygląda to tak. Następny etap to brudzenie i obicia. Z brudzeniem jakoś sobie poradzę natomiast jeśli chodzi o obicia to będę je robił pierwszy raz. Ciekawe co z tego wyjdzie. Zastanawiam się czy przed efektami specjalnymi zastosować na całość warstwę lakieru lub sido?? W planach mam również małą podstawkę. Wszelkie uwagi i podpowiedzi będą mile widziane. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 jeśli chodzi o obicia to będę je robił pierwszy raz. Ciekawe co z tego wyjdzie. Ja bym ci radził obicia robić gąbką (taką do higieny osobistej) lub jeśli chcesz robić rysy to najlepiej wykałaczką zaostrzoną na włos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Ładny - jedziesz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 A gdzie ten ekran wstawisz ? zrób obicia no i sido oraz wash koniecznie - żeby nity wyeksponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Ładny - jedziesz dalej. Był ładny Po wczorajszym wieczorze mam zamiar go wywalić do kosza. Pojechałem za ostro z washem i pigmentami. KV wygląda jak by wpadł w g..... Obecnie wygląda tak. Przepraszam za jakość zdjęć ale nie miałem już nerw żeby rozstawiać statyw i cyknąłem fory z komóry. Jak minie mi pierwszy szok to się zastanowię co z tym fantem zrobić. Może przemaluje jeszcze raz wieże i górny pancerz cienką zieloną warstwą?? Zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 No niestety wygląda jakby..... ktoś wyciągną go z jeziora, radziłbym ci zmyć całą farbę i zacząć malować od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 No właśnie tak chyba zrobię. Tylko nie wiem jak się do tego zabrać?? Czy wrzucić go do kreta czy kupować rozpuszczalnik do akryli? A czytałem jeszcze że płyn hamulcowy się dobrze sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 A czym malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Farbami akrylowymi Model Master, Vallejo, Citadel i pigment MIG-a . Wszystko opisane jest w warsztacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Do Cleanluxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin93 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Tak polecam Cleanlux bardzo dobry środek do zmywania farby. Poza tym trzymam kciuki, że coś z niego wyciągniesz ! P.s tylko taki Cleanlux jak w linku http://www.lakma.com/gos/index.php?c=produkt_wysyp&pg=147&pr=360 Pozdrawia Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Dzieki koledzy za rady. Pędzę zakupic ten cudowny srodek. I natychmiast rozpoczynam próby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi