analogic Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 (edited) Model z Dragona. Zmienilem tylko tlumnik na metalowy z Moskit i antenę z RB Model. Gąsiennice to orginal Magic Tracks z pudla. Ostatnie dwa zdjęcia to przygotowania do zrobienia podstawki. Będzie jeszcze gosc w wieży z lornetka dla ożywienia tematu...Dopiero na zdjęciach zauważylem ze gąsiennice odstaja trochę od malych rolek..poprawie to oczywiscie... Jesli jakies pytania uwagi to pisac... Edited April 25, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akryl Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Model naprawdę ładny i realistyczny, lecz niezabardzo podobają mi się te rysy na przednim pancerzu, zwłaszcza ta duża na 4-tym zdjęciu, mogłeś je zrobić zerdzewiałe bo (moim zdaniem) wyglądają jak namalowane markerem. Pozdrawiam Akryl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
analogic Posted April 25, 2011 Author Share Posted April 25, 2011 Model naprawdę ładny i realistyczny, lecz niezabardzo podobają mi się te rysy na przednim pancerzu, zwłaszcza ta duża na 4-tym zdjęciu, mogłeś je zrobić zerdzewiałe bo (moim zdaniem) wyglądają jak namalowane markerem. Pozdrawiam Akryl. Zgadzam sie...mnie także sie juz nie podobaja i je poprawie... pozdrawiam.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akryl Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 I jeszcze jedno, jak podstawka będzia miała taki kolor jak teraz, to gąski pobrudz na jasny pył czy kurz, żeby było bardziej realistycznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boozy Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Bardzo fajny i przyjemny dla oka modelik. Tak trzymaj! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koperek Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 Te łańcuchy mi przypominają druty.. popraw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
analogic Posted May 22, 2011 Author Share Posted May 22, 2011 Tutaj na podstawce z ogromnym skorpionem. Jeszcze mam zamiar dodać 2-3 czołgistow i prawdziwe łancuchy z tyłu czołgu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Bardzo mi się podoba. w niedalekiej przyszłości też mam zamiar zrobić model w afrykańskich klimatach i mam mały dylemat odnośnie piachu. Czy gąsienice nie powinny być w nim nieco zakopane? Ale to tylko taka dygresja, która nie ma nic do faktu, że podstawka jest ciekawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejooo Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 oszalałeś z tym skorpionem? mam nadzieje ze to jakis żart... No kolego! przy tak dobrym modelu skala powinna być zachowana! skorpion raczej nie jest wielkości psa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akryl Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 oszalałeś z tym skorpionem? mam nadzieje ze to jakis żart... No kolego! przy tak dobrym modelu skala powinna być zachowana! skorpion raczej nie jest wielkości psa. Potwierdzam, skorpion za duży! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
analogic Posted May 22, 2011 Author Share Posted May 22, 2011 Skorpion to pól serio pól żartem....nie moge znalezć mniejszego...ale oczywiscie zmienie to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
analogic Posted May 22, 2011 Author Share Posted May 22, 2011 Bardzo mi się podoba. w niedalekiej przyszłości też mam zamiar zrobić model w afrykańskich klimatach i mam mały dylemat odnośnie piachu. Czy gąsienice nie powinny być w nim nieco zakopane? Ale to tylko taka dygresja, która nie ma nic do faktu, że podstawka jest ciekawa. gasiennice powinny byc bardziej w piachu to jest prawda i pracuje nad tym.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo G. Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Witam, Co do gąsienic to nie koniecznie muszą być zakopane, na niektórych zdjęciach z epoki nawet Tygrysy stoją na Tunezyjskiej ziemi jak na betonie, ale nie jest to zasadą, bo ziemia ziemi nierówna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Super model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Jak zrobiłeś tą ziemię? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
analogic Posted October 1, 2011 Author Share Posted October 1, 2011 Jak zrobiłeś tą ziemię? Kolejnosc czynnosci jakie wykonalem: 1.Pirwsza warstwa to ok 5mm wylanej "zaprawy". Ja uzylem zaprawy do spoinowania kafelek z duza iloscia wody aby sie latwo rozlala na plaskiej powierzchni podstawki. Mozna uzyc gips etc. Jak i spoina tak i gips schna szybko. O to wlasnie chodzi. 2. Po rozlaniu zaprawy posypalem to wszystko jednolicie suchym piaskiem. Ja uzylem piasku do bodowy scenerji kolejowych. Moze byc inny suchy piasek. 3. Gdy piasek przesiakl woda z pierwszej warstwy uzylem gasiennic i odbilem slady te za czolgiem. Poczekalem az wszystko wyschnie. 6. Aby zroznicowac podloze zaczalem posypywac niektore miejsca maka. Najpierw rozpylalem wode na podstawke butelka z pompka a pozniej posypywalem miejscami make. I tak az piasek na podstawce sie zroznicowal. W niektorych miejscach nasypalem duzo wiecej maki-warstwami. 7. Ta spekana ziemia to efekt schniecia grobej warstwy maki. To sie pojawilo po2-3 dniach. 8.Aerografem zroznicowalem kolorystycznie podloze.Uzylem farb akrylowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Ciekawy model przyczepie sie tylko do brudzingu zby malo na podwoziu i przydalo by sie troche pylu na gorze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicia1975 Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Bardzo dobry, jak to robisz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts