analogic Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Model z Dragona. Zmienilem tylko tlumnik na metalowy z Moskit i antenę z RB Model. Gąsiennice to orginal Magic Tracks z pudla. Ostatnie dwa zdjęcia to przygotowania do zrobienia podstawki. Będzie jeszcze gosc w wieży z lornetka dla ożywienia tematu...Dopiero na zdjęciach zauważylem ze gąsiennice odstaja trochę od malych rolek..poprawie to oczywiscie... Jesli jakies pytania uwagi to pisac... Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Model naprawdę ładny i realistyczny, lecz niezabardzo podobają mi się te rysy na przednim pancerzu, zwłaszcza ta duża na 4-tym zdjęciu, mogłeś je zrobić zerdzewiałe bo (moim zdaniem) wyglądają jak namalowane markerem. Pozdrawiam Akryl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Model naprawdę ładny i realistyczny, lecz niezabardzo podobają mi się te rysy na przednim pancerzu, zwłaszcza ta duża na 4-tym zdjęciu, mogłeś je zrobić zerdzewiałe bo (moim zdaniem) wyglądają jak namalowane markerem. Pozdrawiam Akryl. Zgadzam sie...mnie także sie juz nie podobaja i je poprawie... pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 I jeszcze jedno, jak podstawka będzia miała taki kolor jak teraz, to gąski pobrudz na jasny pył czy kurz, żeby było bardziej realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Bardzo fajny i przyjemny dla oka modelik. Tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Te łańcuchy mi przypominają druty.. popraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Tutaj na podstawce z ogromnym skorpionem. Jeszcze mam zamiar dodać 2-3 czołgistow i prawdziwe łancuchy z tyłu czołgu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Bardzo mi się podoba. w niedalekiej przyszłości też mam zamiar zrobić model w afrykańskich klimatach i mam mały dylemat odnośnie piachu. Czy gąsienice nie powinny być w nim nieco zakopane? Ale to tylko taka dygresja, która nie ma nic do faktu, że podstawka jest ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejooo Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 oszalałeś z tym skorpionem? mam nadzieje ze to jakis żart... No kolego! przy tak dobrym modelu skala powinna być zachowana! skorpion raczej nie jest wielkości psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 oszalałeś z tym skorpionem? mam nadzieje ze to jakis żart... No kolego! przy tak dobrym modelu skala powinna być zachowana! skorpion raczej nie jest wielkości psa. Potwierdzam, skorpion za duży! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Skorpion to pól serio pól żartem....nie moge znalezć mniejszego...ale oczywiscie zmienie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Bardzo mi się podoba. w niedalekiej przyszłości też mam zamiar zrobić model w afrykańskich klimatach i mam mały dylemat odnośnie piachu. Czy gąsienice nie powinny być w nim nieco zakopane? Ale to tylko taka dygresja, która nie ma nic do faktu, że podstawka jest ciekawa. gasiennice powinny byc bardziej w piachu to jest prawda i pracuje nad tym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Witam, Co do gąsienic to nie koniecznie muszą być zakopane, na niektórych zdjęciach z epoki nawet Tygrysy stoją na Tunezyjskiej ziemi jak na betonie, ale nie jest to zasadą, bo ziemia ziemi nierówna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Super model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Jak zrobiłeś tą ziemię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 1 Października 2011 Autor Share Napisano 1 Października 2011 Jak zrobiłeś tą ziemię? Kolejnosc czynnosci jakie wykonalem: 1.Pirwsza warstwa to ok 5mm wylanej "zaprawy". Ja uzylem zaprawy do spoinowania kafelek z duza iloscia wody aby sie latwo rozlala na plaskiej powierzchni podstawki. Mozna uzyc gips etc. Jak i spoina tak i gips schna szybko. O to wlasnie chodzi. 2. Po rozlaniu zaprawy posypalem to wszystko jednolicie suchym piaskiem. Ja uzylem piasku do bodowy scenerji kolejowych. Moze byc inny suchy piasek. 3. Gdy piasek przesiakl woda z pierwszej warstwy uzylem gasiennic i odbilem slady te za czolgiem. Poczekalem az wszystko wyschnie. 6. Aby zroznicowac podloze zaczalem posypywac niektore miejsca maka. Najpierw rozpylalem wode na podstawke butelka z pompka a pozniej posypywalem miejscami make. I tak az piasek na podstawce sie zroznicowal. W niektorych miejscach nasypalem duzo wiecej maki-warstwami. 7. Ta spekana ziemia to efekt schniecia grobej warstwy maki. To sie pojawilo po2-3 dniach. 8.Aerografem zroznicowalem kolorystycznie podloze.Uzylem farb akrylowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Ciekawy model przyczepie sie tylko do brudzingu zby malo na podwoziu i przydalo by sie troche pylu na gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Bardzo dobry, jak to robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi