crustian Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Oto część pierwsza galerii: A tu : WARSZTAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Tak jak napisałem na innym forum czekamy na cz. 2 aby coś więcej zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Części będzie 3.Druga nocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Części będzie 3.Druga nocna. To ja się tej nocnej doczekać nie mogę... Hmmm... i tak sobie myślę, że dla miłośników zdjęć na których może trochę mniej widać, za to są z zacięciem "artystycznym" możnaby stworzyć oddzielną galerię, czy cuś... A - i strasznie się cieszę Crustian, że zdjęcia lotne I moje drobne spostrzeżenie, jeśli pozwolisz - jeżeli masz możliwość - próbuj fotografować niekoniecznie "równo ze światłem". Jak słońce masz z boku, pod kątem (byleby nie przed sobą) też można całkiem ciekawe efekty uzyskać... I druga sprawa - jeśli masz założoną osłonę na obiektyw zwracaj uwagę na "winietowanie" przy szerokich kątach (ogranicza pole zdjęcia) albo po prostu odkręć osłonę... Mam nadzieję, że nie uraziłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 No właśnie osłonę zawsze zapominam odkręcić, Z tym światłem to popróbuję.Zasadniczo ja nie jestem jakimś fotografikiem tylko amatorem więc wiadomo że zdjęcia nie będą takie jak sobie niektórzy by życzyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Jak juz szybuje z uszkodzonymi silnikami to chociaż śmigła w chorągiewkę pilot powinien ustawić czekam na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Z przyczyn niezależnych część druga będzie po długim łikendzie tymczasem wstawiam część trzecią: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Czy model był malowany pędzlem. Kalki słabo siadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 1 Maja 2011 Autor Share Napisano 1 Maja 2011 Pędzlem, pędzlem. O które kalki Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Chodzi mi o to czy używałeś płynów do kalek. Na zdjęciu zaznaczyłem linie podziałową i kalke. Kalka nie ułożyła się dość dobrze. i widać w kilku miejscach ślady po pędzlu. Ogólnie model fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Nie wypowiem się na temat malowania itp itd bo sam na razie lepszych nie robię ale ogólnie modelik ciekawy Szkoda , że nie dałeś ciężarka ( do kupienia w wędkarskim za grosze) na przód , wtedy by ci tyłek nie siadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 1 Maja 2011 Autor Share Napisano 1 Maja 2011 Decalfix'u użyłem. Kalki fakt w kilku miejscach po nałożeniu lakieru bezbarwnego "uciekły" z linii podziałowych ale nie wszędzie. Ślady pędzla nawet celowo są zostawione jako powiedzmy "efekt wytarcia przez wiatr". Ciężarek jest dodany z plasteliny na przód gdzie tylko mogłem. Jednak statecznik Dragonowski jest strasznie ciężki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 2 Maja 2011 Autor Share Napisano 2 Maja 2011 Się spóźniłem z postem no bo zobacz tu przylega np.: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslav Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Najpiękniejszy dwusilnikowiec drugiej wojny, szkoda że w jednolitym czarnym malowaniu. Właśnie ze względu na to czarne malowanie trudno jest go oceniać, czerń ukrywa szczegóły a jak się zdjęcia rozjaśni to wychodzą jaśniejsze plamy. Tak pomalowany model ciężko jest wyeksponować na zdjęciach, chciałem tu pokazać mojego SU 47 , ale na zdjęciach albo wychodzi czarna plama albo jakieś szare zacieki których w rzeczywistości nie ma. Malowania więc nie oceniam bo wg zdjęć chyba nie da rady. Co do reszty to mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Się spóźniłem z postem no bo zobacz tu przylega np.: No to wyszło bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 No i właśnie w zbliżeniu tak wyglądają.Nie wszystkie, bo z niektórych linii mi niektóre pouciekały. I wiedz dlaczego? Lakier je "wstąpił"? Bo innego wytłumaczenia nie znajduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Maja 2011 Autor Share Napisano 10 Maja 2011 Część "druga" idzie mi jak krew z nosa ale sukcesywnie będę coś dodawał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Fotomontaże całkiem miłe. Brakuje Lancastera w tle, oświetlonego przez reflektory. Albo choć Mosquito! Ale tak na marginesie, to nie schrzniłes crustian symetrii stateczników poziomych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Maja 2011 Autor Share Napisano 10 Maja 2011 No ja sobie mówię, że on ściga właśnie jakiego bombowca nad Berlinem w ostatnie dni wojny Ale tak na marginesie, to nie schrzniłes crustian symetrii stateczników poziomych??? Pytasz o ogonową część? Próbowałem ją naginać na ciepło nawet i nic. Dragon tak ma. Jakbyś zobaczył w ich wykonaniu P-38, to dopiero za głowę byś się złapał. Jak taka pokraka mogłaby latać? Nie wiem jak oni te wypraski robią, ale z geometrią to mają straszne problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Bardo mi się podoba modelik nawet w tej czerni :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Crustian - świetne fotomontaże, podziwiam tym bardziej, że mi bankowo nie chciałoby się z myszką w łapie siedzieć i dziubać. Nawiększe wrażenie - ten pierwszy, w rzucie z góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi