zuchvik Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Czesc Relaksacyjnie zlozony model czolgu. Nie jestem mistrzem w tej dziedzienie, wciaz sie jeszcze wszystkiego ucze. Wszelka krytyka mile widziana. Debiutujac na forum wrzucam kilka fotek "trojeczki"... nie wiem co jeszcze dodac, wiec moze beda jakies pytania... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Nie wiem czego ale mi to na 72' wygląda. Pomaluj narzędzia i daj jakiś kurz. Model bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchvik Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 co to " 72' " Konrad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 co to " 72' " Konrad? To skala 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchvik Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 ok, przyjalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Dla mnie super, kamo bardzo udane. Tylko szkoda, że nie pomalowałeś detali-łopaty itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam! Bardzo przyjemny modelik. Jest na czym oko zawiesić. Pomaluj narzędzia I chyba tyle... Poza tym nic bym już nie poprawiał, bo i po co. Rób następny model, a ten postaw na półkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchvik Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 (edytowane) no wiem, z tymi narzedziami to lipa mi wyszla; samo lenistwo...nastepnym razem bardziej sie postaram; caly eq bede zakladal juz pomalowane pod koniec, wiec powinno byc lepiej...co do kurzu, to specialnie nie dawalem...zeby "nie przedobrzyc"... Edytowane 28 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Modelik przyjemny dla oka, tylko pomaluj te narzędzia i daj nieco kurzu na koła jeśli będziesz dawał suchym pigmentem to ciężko będzie przedobrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Witaj! Lufy km-ów chyba nie są przewiercone. Lufa działa jest w środku żółta. A tak to co napisali koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Czy z tym malowaniem narzędzi chodzi o to że mają być drewniano-stalowe a nie w kamo ? Trochę nie rozumiem, bo czołg mógł być kamuflowany z założonym osprzętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Czy z tym malowaniem narzędzi chodzi o to że mają być drewniano-stalowe a nie w kamo ? Trochę nie rozumiem, bo czołg mógł być kamuflowany z założonym osprzętem Tak narzędzia muszą być innego koloru jak np. stal, drewno. Poniważ najpierw w realu najpierw maluje się czołg a potem dodaje zaopatrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Czy z tym malowaniem narzędzi chodzi o to że mają być drewniano-stalowe a nie w kamo ? Trochę nie rozumiem, bo czołg mógł być kamuflowany z założonym osprzętem Tak narzędzia muszą być innego koloru jak np. stal, drewno. Poniważ najpierw w realu najpierw maluje się czołg a potem dodaje zaopatrzenie Ps. proszę o usuniecie tego postu ba coś mi niewyszło i niechcący dałem dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek87 Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Ja się nie zgodze z kolegą wyżej ponieważ czołgi miały wrzucane camo rownież w warunkach polowych gdy narzędzia były przytwierdzone.Jak znajde to prześle link z you tube jak niemcy malują III-jke pistoletem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Tak, ale większa większość była taka jak wspomniałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Tak, ale większa większość była taka jak wspomniałem wyżej. A może to jest włąśnie ta mniejszość ;) Żeby twierdzić kategorycznie że narzędzia mają być w swoich kolorach trzeba by mieć fotkę tego konkretnego egzemplarza na której wyraźnie byłoby widać niepomalowany osprzęt. W "realu" pojazdy opuszczajace fabrykę napewno miały narzędzia mocowane po nałożeniiu bazowego camo, ale w warsztatach polowych często nie było czasu.chęci na zdejmowanie całego tego szpeju i jechali pistoletem natryskowym jak leci. Żeby nie było że jestem zwolennikiem lenistwa i byle jakości to jeżeli nie mam dokumentacji zdjęciowej sam nie kamufluję zazwyczaj narzędzi bo ... naturalnie drewniano/stalowe ożywiają model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchvik Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Witaj! Lufy km-ów chyba nie są przewiercone. Lufa działa jest w środku żółta. A tak to co napisali koledzy. ...super, o lufach km-ow to do glowy by mi nie przyszlo; wiertlem je podwiercic, jesli tak to jakim; najmniejsze co mam to 0.4mm, czy takie starczy? co do lufy to rzeczywiscie dalem du...zy blad na forum; jak tylko bede mial wolne to poprawie... ...z narzedziami to jest natomiast taka historia, ze teraz zostawie, je jak jest, zdaje sie ze czesc z nich nie wiedziec czemu przykleilem super glutem...nastepnym razem narzedzia beda juz poprawnie, zaczalem dopiero co skladac Tigera I AFV C i zwroce na to szczegolna uwage... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 30 Kwietnia 2011 super, o lufach km-ow to do glowy by mi nie przyszlo; wiertlem je podwiercic, jesli tak to jakim; najmniejsze romne możliwości co mam to 0.4mm, czy takie starczy? Proponuję do tego celu użyć igły od strzykawek - ma ogromne możliwości precyzyjnego nawiercania, nawet baaaaaaardzo małych średnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuchvik Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 ...a to ciekawe; bede musial zajrzec w poniedzialek wiec do apteki...dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Maja 2011 Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2011 takimi igłami rozwiercałem artylerię drobną w okręcie 1/350 więc tutaj z pewnością też ci się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi