ED_1989 Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Witam przedstawiam mój nowy projekt,figurki już złożone dziury zalepione,wyszlifowane aktualnie czekam na blaszki i farby. Bardzo udane figurki dragona wszystkie detale widoczne,przyjemnie się składa. Znacie może jakieś dobre porady przy malowaniu kamuflażu "erbsenmuster" Czy malując spodnie na ten kamuflaż mam po kolorze bazowym nanieść wash i rozjaśnienia czy dopiero po namalowaniu plamek i kropek ?. Z góry dzieki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 O jestem szczęśliwym posiadaczem bluzy właśnie w kamuflażu dot-44. Słuchaj znam bardzo pracochłonną metodę. Po prostu w fałdach groszki malujesz ciemniejszą barwą każdej pojedynczej plamki, a na uwypukleniach jaśniejsze plamki. Taka metoda może Cię zniechęcić, ale tak pięknie wychodzą cieniowania kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ED_1989 Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 na której bluzie malować pagony,stopnie wojskowe ? mały problem mam ;/ figurki są ubrane w bluze z camo i zwykły mundur chyba ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Masz szczęście wpadłeś na rekonstruktora.Na bluzie dot-44 możesz dodać adler(wronę niemiecką) na lewej ręce i czyste wojskowe pagony http://www.grhwiking.pl/index.php?IDP=3&IDFoto=518 ale zazwyczaj żołnierze jak tu narzucali taką bluze na ta z munduru sukiennego . Zwykły mundur-tak nazwałeś, zdaje chodziło Ci o mundur sukienny, to podstawowe miejsce odznaczeń, więc tam oczywiście je umieszczasz.A wiesz najlepiej foty Ci wytłumaczą http://www.grhwiking.pl/index.php?IDP=3&IDKatalog=22-tu masz i doty44 i mundury sukienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ED_1989 Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Witam Zdjęcia na szybko żeby nie było że nic nie robię ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ED_1989 Napisano 10 Maja 2011 Autor Share Napisano 10 Maja 2011 Witam namalowałem camo,robiłem to pierwszy raz wiec proszę o wyrozumiałość,w przybliżeniu widać babole i błędy wyszło mi średnio napewno na kolejnych figurkach będzie lepiej ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 wyszło mi średnio to jest świetne oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Kamo jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ED_1989 Napisano 16 Maja 2011 Autor Share Napisano 16 Maja 2011 Witam ! Dalszy etap prac zamontowałem blaszki do chlebaków i klamry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ED_1989 Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Mały update ! dodałem kilka kalek zostało mi oporządzenie no i ostatni herkules z mg42 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Jedno z najlepszych kamo na figurkach jakie widziałem , przydał by się jakiś tutorial ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Jestem za, bo mam kilku niemiaszków do przemalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ED_1989 Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2011 Witam na dniach coś napiszę i dam fotki z postępu prac ,rozpiszę kolory farb jak i co nakładać ;] Teraz zabija mnie sesja ;/ Pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Spoko , rozumiemy Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Muszę przyznać rację i pogratulować, kamo wyszło rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ED_1989 Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2011 Witam figurki prawie gotowe pozostały tylko głowy na które czekam właśnie ;] Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ED_1989 Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 Witam ! Mam zamiar zrobić dioramę kupiłem jeszcze zestaw Dragona DRAGON 6278 - Last Battle Austria 1945 dodam 2 wojaków jeszcze z tego ;] Chcę ich umieścić na produkcie miniart-u 36006 FRENCH STREET. Właśnie ! tu jest moje pytanie Czy ten zestaw wojaków Last Battle Austria ( chcę ich zrobić na SS) oraz moich kończonych ss-manów razem na makiecie będzie poprawny historycznie ?,nie chcę strzelić gafy co do mundurów ^^,zastanawiam się nad dwoma wariantami tej makiety pierwszy to bitwa o Francję,drugi to walki w Niemczech co wybrać ^^ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Mogę pomóc, co nie co. Jeżeli chodzi o mundury Twoich SS-manów których wymalowałeś teraz, czyli dot-44 oczywiście był używany w Normandii przez żołnierzy waffen SS, dalej STG-44 broń z drugiego zestawu jest równierz jak najbardziej poprawna do dwu tematów czyli walki w Niemczech, jak i Normandia. Ale jak sam widzisz kamienice w zestawie mini artu to zupełnie inny styl architektoniczny, nie niemiecki a właśnie francuski (jak sama nazwa zestawu wskazuje). Będziesz musiał kombinować przy patkach przy zestawie Last battle tamte są wehrmachtu. O resztę się nie martw wszystko ok trzewiki od 1943 roku więc pasuje, a żołnierze w saperkach to oczywiście też, bo w saperkach całą wojnę latali. Czyli jeżeli użyjesz tego zestawu bardziej pasuje Normandia, chyba, że któryś z modelarzy Ci jeszcze doradzi, bo ja niestety historii sztuki jeszcze nie mam zamiaru studiować, więc mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Jak tam praca, bo coś przygasło. Działasz coś? Figsy pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ED_1989 Napisano 30 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2011 tak 2 figurki już sa gotowe czekam na główki horneta z usa bo wziołem 5 róznych zestawów w weekend zrobie fotki ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam. Wydaje mi się że na Francję '44 nie będą pasować z powodu jesienno/zimowych mundurów (jeden ma nawet rękawiczki). Niemcy 44/45 jak najbardziej. Jeśli się mylę proszę o poprawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ED_1989 Napisano 3 Września 2011 Autor Share Napisano 3 Września 2011 Witam zrobiłem na szybkiego zdjęcia w poniedziałek powinny dojść nowe figurki i główki to zakończe ta relację i otwieram nową,oto fotki : [/url] [/url] [/url] [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi