sianko Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Witam Po dłuższej przerwie od modelowania, co by farbki nie pozasychały a i trochę aerograf przewietrzyć, postanowiłem sklecić tak na szybko model łatwy i przyjemny w montażu, czyli Fokker Dr I. Zestaw Smera to przepak Eduarda, dlatego przy budowie nie było większych trudności. Gorzej przedstawiała sie sprawa malowania, bowiem tutaj musiałem trochę pokombinować, aby w miare odwzorować fokkerowskie "mazy". Model przedstawia maszynę na której latał niemiecki as Paul Baumer. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 O! Wreszcie powrót! Fajny model, będę parę rzeczy zrzynał przy moim, jeśli się nie obrazisz ;) , no i napisz może cuś więcej o podstawce, ok? Edit- dół jest tak świetnie zrobiony, że nawet największego purystę powstrzyma przed zadaniem pytania "A papier na takie zacieki jest?"Natomiast ja ośmielę się spytać o nr. katalowgowy tego drajdekera, bo mi gugl różne rzuca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Jak zwykle robota prima sort, ale temat oklepany panie, oklepany Ja to bym w Twoim wykonaniu pooglądał Voisina III, Vickersa Gunbusa, Mises-Aviatik G.I ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslav Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Temat może i oklepany ale drewno jest drewniane a płótno płótniane, w Pańskim wykonaniu to już nie hobby ani rzemiosło Panie Zielonka (sianko) to już jest sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Jak na tę skalę to mistrzostwo wygląda niesamowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Świetny kawał roboty.Moje gratulacje. Może coś więcej o technice "mazów" i "naciągach" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Świetny model. Fajna podstawka.(napisz coś o podstawce) Wszystko super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 4 Maja 2011 Autor Share Napisano 4 Maja 2011 Dziękuję za komentarze A papier na takie zacieki jest?"Natomiast ja ośmielę się spytać o nr. katalowgowy tego drajdekera, bo mi gugl różne rzuca.... Niestety ale papirów na to u mnie brak. Nr katalogowego w tej chwili Ci nie podam, muszę poszukać pudełko albo instrukcję o ile znajdę ale temat oklepany panie, oklepany Miałem to też napisać Ja to bym w Twoim wykonaniu pooglądał Voisina III, Vickersa Gunbusa, Mises-Aviatik G.I ... Będzie coś większego i mniej znanego, póki co pomału muszę "pozbyć się zapasów" Może coś więcej o technice "mazów" i "naciągach" ? Co do mazów to całe malowanie zajmuje jakieś 15 minut, ale za to potem 2 tygodnie schnie. Najpierw położyłem kolor bazowy taki żołtobeżowy akryl, po wyschnięciu cienkim pędzlem mazałem po modelu w określonym kierunku ( na to już mam papiery). Tu użyłem olei artystycznych: oliwkowej i ciemnej umbry , trochę to rozcieńczałem a na koniec lekko pomalowane powierzchnie, zmiękczyłem i usunąłem nadmiar farby. Zrobiłem to większym suchym i bardzo miękkim pędzlem. Jeszcze raz wszystkim dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Mistrz powrócił!!!! Ale ja bym bardzo, bardzo prosił o warsztaty również. Jesteś współodpowiedzialny za mój powrót do klejenia samolotów i za wybór tematu jakim jest Wielka Wojna. Uczyć się jest na czym, wzorować na kim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi