maszynista93 Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Witam Taki temacik dla odciągnięcia was od II-wojennej pancerki T-72 "BALWAN" Armii Indyjskiej (Oryginał) Model to ZVEZDA 1:35 i kilka przeróbek własnych. Robiony bezstresowo Ciekawe czy wam się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Fajny, kolorowy choć jak dla mnie jednak zbyt sterylny. Oby więcej takich "żywych" malowań Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Fajne ,żywe kamo.Tylko jakoś taki za czysty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Ja mam tylko pytanko odnośnie tych beczek z tyłu. Dlaczego to tylko połówki beczek?? NIe uważąm tego za błąd ale skąd ten pomysł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 Ja mam tylko pytanko odnośnie tych beczek z tyłu. Dlaczego to tylko połówki beczek?? Oto filmik, którym sugerowałem się przy budowie Beczki najlepiej widać po 2:40 Nie mam pojęcia dla czego tak jest ale jak widać armia Indyjska wie. Być może ma to zapewnić większy zakres manewru lufy Co do brudzenia. (1 foto, 1 post) Oryginał ze zdjęcia wygląda na zadbany i nie jest zbytnio ubłocony Nie mam więc zamiaru bardziej go brudzić PS: Cieszę się że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Kolorowa pisanka Bardzo mi się podoba, co do brudu, ja bym mu zakurzył koła. Na filmie ładnie widać po jakim terenie jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Wymalować takie kamo wcale nie jest łatwo mogę się domyślać. Ale skoro posiłkowałeś się tylko tym jednym zdjęciem tego konkretnego pojazdu, to po pierwsze wcale tam nie widać że ma tylko połówki beczek i jeszcze o czymś zapomniałeś. Na zdjęciu z przodu do błotników i kadłuba po obu stronach są dodane (dospawane) dwa urządzenia przypominające trał przeciwminowy. A w twoim modelu tego nie ma. Ale generalnie Bałwanek model mi się podoba, ze względu na tematykę i wykonanie kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Bardzo fajny czołg. Strasznie kolorowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 W takiej wersji siedem-dwójki jeszcze nie widziałem. Bardzo mi się podoba. Jest na prawdę oryginalnyi pozytywnie się wyróżnia na tle innych wozów. Widać fajną waloryzację i czystą robotę. Delikatny wash i zaznaczenie peryskopów i szkła dalmierza dobrze by mu zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 (edytowane) Ale skoro posiłkowałeś się tylko tym jednym zdjęciem tego konkretnego pojazdu, to po pierwsze wcale tam nie widać że ma tylko połówki beczek i jeszcze o czymś zapomniałeś. Na zdjęciu z przodu do błotników i kadłuba po obu stronach są dodane (dospawane) dwa urządzenia przypominające trał przeciwminowy. A w twoim modelu tego nie ma. Posiadam jeszcze jedno zdjęcie tego czołgu ale na tamtym też nie widać jego tyłu, musiałem więc coś zmyślić Trału modelowi faktycznie brakuje ale całkiem świadomie ponieważ nie posiadałem takowego na stanie, początkowo chciałem dorabiać ale mi się odechciało bo miał to być łatwy i przyjemny projekt. Poza tym trał jest rzeczą jak najbardziej zdejmowalną i nie musi być na czołgu zawsze Delikatny wash Jest ale naprawdę delikatny. Nie umiem dobrze zrobić washa i nie chciałem zepsuć kamo. Nie jest to wierna kopia oryginału bo tak jak mówiłem to prosty projekt. Dzisiejsza pogoda i wasze pozytywne komentarze zachęciły mnie do zrobienia jeszcze kilku zdjęć. Znacznie lepsze oświetlenie i kolory bliższe rzeczywistości. Oby nie przestał się wam podobać PS: A może jest ktoś chętny na BALWANA ? Model wyjechał na Allegro Pozdrawiam Damian Edytowane 8 Maja 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Oryginalny, nawet bardzo. Lubię takie perełki - Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi