Skocz do zawartości

T-72 "BALWAN" Armii Indyjskiej , ZVEZDA 1:35

maszynista93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Taki temacik dla odciągnięcia was od II-wojennej pancerki

T-72 "BALWAN" Armii Indyjskiej

231395306361.jpg

(Oryginał)

Model to ZVEZDA 1:35 i kilka przeróbek własnych.

Robiony bezstresowo

19ef98c0dc29.jpg

12a48a47d84f.jpg

ca7c33bf8923.jpg

f575e473135a.jpg

3c7fe23d2e85.jpg

Ciekawe czy wam się spodoba

Ja mam tylko pytanko odnośnie tych beczek z tyłu. Dlaczego to tylko połówki beczek?? NIe uważąm tego za błąd ale skąd ten pomysł??

Ja mam tylko pytanko odnośnie tych beczek z tyłu. Dlaczego to tylko połówki beczek??

Oto filmik, którym sugerowałem się przy budowie

Beczki najlepiej widać po 2:40

Nie mam pojęcia dla czego tak jest ale jak widać armia Indyjska wie.

Być może ma to zapewnić większy zakres manewru lufy

Co do brudzenia.

(1 foto, 1 post)

Oryginał ze zdjęcia wygląda na zadbany i nie jest zbytnio ubłocony

Nie mam więc zamiaru bardziej go brudzić

PS: Cieszę się że się podoba

Wymalować takie kamo wcale nie jest łatwo mogę się domyślać. Ale skoro posiłkowałeś się tylko tym jednym zdjęciem tego konkretnego pojazdu, to po pierwsze wcale tam nie widać że ma tylko połówki beczek i jeszcze o czymś zapomniałeś. Na zdjęciu z przodu do błotników i kadłuba po obu stronach są dodane (dospawane) dwa urządzenia przypominające trał przeciwminowy. A w twoim modelu tego nie ma. Ale generalnie Bałwanek model mi się podoba, ze względu na tematykę i wykonanie kamo.

W takiej wersji siedem-dwójki jeszcze nie widziałem. Bardzo mi się podoba. Jest na prawdę oryginalnyi pozytywnie się wyróżnia na tle innych wozów. Widać fajną waloryzację i czystą robotę. Delikatny wash i zaznaczenie peryskopów i szkła dalmierza dobrze by mu zrobiło.

Napisano (edytowane)
Ale skoro posiłkowałeś się tylko tym jednym zdjęciem tego konkretnego pojazdu, to po pierwsze wcale tam nie widać że ma tylko połówki beczek i jeszcze o czymś zapomniałeś. Na zdjęciu z przodu do błotników i kadłuba po obu stronach są dodane (dospawane) dwa urządzenia przypominające trał przeciwminowy. A w twoim modelu tego nie ma.

Posiadam jeszcze jedno zdjęcie tego czołgu ale na tamtym też nie widać jego tyłu, musiałem więc coś zmyślić

Trału modelowi faktycznie brakuje ale całkiem świadomie ponieważ nie posiadałem takowego na stanie, początkowo chciałem dorabiać ale mi się odechciało bo miał to być łatwy i przyjemny projekt.

Poza tym trał jest rzeczą jak najbardziej zdejmowalną i nie musi być na czołgu zawsze

Delikatny wash

Jest ale naprawdę delikatny.

Nie umiem dobrze zrobić washa i nie chciałem zepsuć kamo.

Nie jest to wierna kopia oryginału bo tak jak mówiłem to prosty projekt.

Dzisiejsza pogoda i wasze pozytywne komentarze zachęciły mnie do zrobienia jeszcze kilku zdjęć.

Znacznie lepsze oświetlenie i kolory bliższe rzeczywistości.

c40b56a40d9c.jpg

306a4061bc7e.jpg

ddbb9dd0bf70.jpg

4499f2331b80.jpg

8c2c5b7d9fd7.jpg

5b4426888914.jpg

19ab70b08116.jpg

0270917c5c0b.jpg

Oby nie przestał się wam podobać

PS: A może jest ktoś chętny na BALWANA ?

Model wyjechał na Allegro

Pozdrawiam Damian

Edytowane przez Gość