Dumo Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Witam Model trumpetera, bardzo udany, dość dokładny i nawet można rzec łatwo sklejalny. Zmalowany bardzo "lajtowo" bez wielkich odprysków i tym podobnych. W skład wchodzi: -kw-1 Trumpeter -gąsienice Friulmodel Malowanie: -podkład samochodowy motip na kadłub -podkład uniwersalny szary na wieże -zieleń Russian green Vallejo -lekka modulacji po dodaniu bieli Vallejo -filtr i wash olejny Van Dyck'ami -biedronka olejna -brudzing trzy odcienie pigmentów MIG'a -pigmenty nakładane white spirit'em nastepnie fixerem MIG'a -na wykończenie lakier matowy Model Master'a Fotka, na której się wzorowałem: Model: Diorama: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Tu się chowasz. Ładny ten KV. Nie robiłeś zbyt dużych zarysowań i odprysków? Też kupiłem Trumpka, ale KV-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Rafał, jest super Fajnie, że nie poobdzierałeś go zbytnio, dzięki temu wygląda bardziej realistycznie. Jedynie podstawka, a zwłaszcza ten fragment imitujący ziemie mógł być szerszy by model osiadł na nim cały prościutko. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Model bomba niesamowicie realistyczny. I pytanie. Czy w zestawie była taka wieża z elementów giętych czy też to przeróbka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Maja 2011 Autor Share Napisano 10 Maja 2011 Dzięki wielkie. Panzer wszystko zestawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Mi też się podoba. Minimalistyczny, ale duże powierzchnie nie są nudne. Brawo ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Ładny, Ładny Inspiracja też ładna- tylko, że zrobiłeś nie tę wersję, ze zdjęcia: wieża oryginału jest spawana- a ta w zestawie- "gięta" - no i wyraźnie widać na zdjęciu archiwalnym brak kadłubowego km- otwór zaślepiony... oraz pozostawić mu kawał błotnika, który wyciąłeś. Kwoli ścisłości- Wypadałoby więc skleić taką wersję jak na zdjęciu z epoki, albo zmienić temat wątku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Maja 2011 Autor Share Napisano 11 Maja 2011 rhinoceros zdjęcie to tylko i wyłącznie inspiracja, wiedziałem od początku iż to inna wersja, podobną inspiracje miałem do t-34 formoszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 rhinoceros zdjęcie to tylko i wyłącznie inspiracja, wiedziałem od początku iż to inna wersja, podobną inspiracje miałem do t-34 formoszki. Nie twierdzę, że nie wiedziałeś... Ale temat jest mylący i komentarz nasuwa się sam... A poza tym- jak napisałem- kawał dobrej roboty! Pozdrawiam i życzę sukcesów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Super model, czekam na Stuga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi