damian70n Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Witam !!! Model świetnie mi się składało . Postanowiłem zrobić pod czołg niewielką dioromę . Numer i orzełka namalowałem sam . Zapraszam do oceny modelu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Ogólnie czołg ładny. Po dokładniejszym przyjrzeniu się wychodzi na jaw kilka niedociągnięć: niedomalowany drut na tylnym włazie, niepomalowany karabin, źle pomalowane rury wydechowe - w środku czarne, na zewnątrz zielone, powinny być bardziej rdzawe. Na tylnej płycie i zbiornikach widać zacieki (albo nieśmiałą próbę brudzenia). Pochwała należy się za orzełka i wnętrze. Nie wiem, czy jest dokładnie odwzorowane, bo znawcą nie jestem, ale ogólnie wygląda ładnie. Skąd na ruskim czołgu niemiecka flaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Wygląda bardzo ładnie, ale za czysty jakiś jak na miejsce w którym stoi. Przydałby się też wash, suchy pędzel i może lekkie przetarcia, ale i tak jest nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 10 Maja 2011 Autor Share Napisano 10 Maja 2011 Karabin jest pomalowany, Rury wydechowe już poprawiam , a co do flagi to ona ma być taka sponiewierana,ale myślę że to nic złego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Świetnie go zrobiłeś!! Ale nie widać jakos washa, którego sam ci dawałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 10 Maja 2011 Autor Share Napisano 10 Maja 2011 Ale nie widać jakos washa, którego sam ci dawałem To wina zdjęć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Maja 2011 Super Moderator Share Napisano 10 Maja 2011 Ładny "T" Natomiast wielkie za flagę na czołgu - mam wrażenie, ze w co trzecim modelu jest rozłożona niemiecka flaga na korpusie, masce, ziemi etc Pomysł jest już tak nudny i oklepany, że aż wstyd już go wykorzystywać. Panowie - więcej inwencji i własnych pomysłów a będzie zdecydowanie ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Przed paroma dniami ukończyłem ten sam model, to mogę co nieco powiedzieć To co w Twoim "Teciaku" mi się podoba, to to, że to właśnie "Teciak", że to polski "Teciak", a także pomysł z umiejscowieniem go na mini dioramce. Daje się niestety zauważyć niedoskonałości wykonania, które zdejmują wisienkę z tego tortu. Pomijając kwestię flagi (które radzieccy i alianccy żołnierze zbierali na potęgę jako trofea), generalnie sam model chyba był robiony trochę w pośpiechu. Poza niedomalowaniami, które wymienił kolega Dumapolski, ogólna barwa modelu wydaje się być za jasna. Twój T-34 jest ogólnie trochę zbyt "salonowy", ale intensywność weatheringu to już kwestia gustu. Widzę, że również nie miałeś lekko z gąsienicami i kołami, bo patrząc na model od tyłu dość wyraźnie widać rozjazd gąsienic. Mini dioramka jest świetnym pomysłem, ale stanowczo wymagającym dopracowania, gdyż na razie mamy tutaj tylko kupkę ułożonych kamieni i dość sterylnie zrujnowany mur. Według mnie nic by się nie stało gdyby Twój model (wraz z dioramką) jeszcze przez tydzień lub dwa przebywał na warsztacie i był dopracowywany. Na razie cały projekt wygląda jakby był niedokończony. Można jeszcze coś z tym zrobić. Pomyśl o tym, bo warto. Zaczęło się bardzo dobrze Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 13 Maja 2011 Autor Share Napisano 13 Maja 2011 Witam ponownie w galerii mojego T-34 ! Poprawiłem dioromę i okurzyłem model . Zapraszam do ponownej oceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Ja tam uważam że jest ok Ale ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Trochę małe fotki 500 x 375 pikseli. Możesz pokazywać swoje dokonania w wielkości do 1024 pikseli (szerokość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Witam Ponownie Dobrze, że nie zasypałeś gruszek w popiele i postanowiłeś coś jeszcze zrobić przy swoim T-34. To dobrze o Tobie świadczy. Jest lepiej, ale (wybacz) ja wciąż będę drążył, bo uważam, że może być o wiele lepiej: 1.Mur wygląda znacznie lepiej. Odłupany tynk go ożywił. Przydałyby się jeszcze jakieś pozostałości ramy okiennej, może skrawki zniszczonej szyby; 2.Rury wydechowe poprawione, ale są za jasne. Trzeba je pomalować na ciemną stal i podrdzewić; 3.Z tego co widzę kurzenie czołgu jest czarne, bądź ciemnoszare.Wydaje mi się, że przekeżdżając przez gruziwisko pokryłby się raczej jasnym pyłem z gruzu, betonu itp. Gąsienice nadal są czyste; 4. Cegły leżące na gruzowisku mają bardzo jaskrawy kolor. Trzeba by było go jakoś stonować. Masz chłopie potencjał ! Wykorzystaj go. Zrobiłeś tego T-34 w iście ekspresowym tempie, bo pewnie chciałeś jak najszybciej ujrzeć efekty. Rozumiem to, bo też tak kiedyś miałem. Może jednak warto dać temu projektowi jeszcze jedną szansę i dopracować go jak należy ? On naprawdę wygląda nieźle i przy trochę większym wysiłku może wyglądać bardzo fajnie. Decyzja należy do Ciebie Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi