PiterATS Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Witam Model Alfy Romeo 158, produkcji Smera w skali 1/24. Kierowca: Juan Manuel Fangio. Wyścig: GP Monaco 1950r. Warsztat modelu: viewtopic.php?t=24587 I zdjęcia: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Gratuluje! Dla mnie rewelacja! Doskonały przykład jak z niczego zrobić świetny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Wspaniała robota ! Świetny, nieoklepany model wykonany na bazie niedoskonałego zestawu. Moje Gratulacje ! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Możesz być dumny z prawdopodobnie najlepszego takiego modelu na świecie, dla wielu osób stanie się pewnie wzorcowym. Naprawdę wspaniała robota, z półproduktu modelarskiego udało Ci się stworzyć piękny model, chciałbym żeby moja tez tak wyszła ;) A przedostatnia fota już wisi u mnie na pulpicie myślę że niedługo będzie na głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuzjan Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 No świetna robota! Śledziłem cały warsztat od początku i to co zrobiłeś to jest rewelacja. A ostatnie zdjęcie w Twoim zestawieniu jest iście klimatyczne SUPER! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 12 Maja 2011 Share Napisano 12 Maja 2011 Super, super Ja jeszcze może bym zrobił za rurą wydechową taki kawał okopconego na czarno lakieru. Kiedyś takie okopcenia widziałem w wyścigówkach z lat 30 i fajnie to się prezentowało Ale z drugiej strony to widać, ze model bardziej przed wyścigowy niż po długiej walce na torze. Wnętrze z detalami niezmiernie cieszy oko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Świetnie się prezentuje maszyna. Chyba przekonałeś mnie, żeby następnym modelem w moim warsztacie była jednak tipo 33. Gratuluję pięknego modelu. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Szkoda, że pominąłeś silnik ale i tak odwaliłeś kawał dobrej roboty Gratuluję udanego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Narobiłeś się, ale było warto. Słyszałem, że w jednym z wyścigów w 1950 r Fangio miał taką przewagę, że zdążył zjechać do boksu i umyć samochód. Który to był wyścig? Jaki on miał wtedy numer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Ten samochód ma też bardzo ciekawe dane techniczne: spalanie 190l metanolu/100km, silnik r8 1,5l, ponad 250km z pomocą sprężarki, 260km/h. Jak na model opracowany w 1937 robi na mnie piorunujące wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Ten samochód ma też bardzo ciekawe dane techniczne: spalanie 190l metanolu/100km, silnik r8 1,5l, ponad 250km z pomocą sprężarki, 260km/h. Jak na model opracowany w 1937 robi na mnie piorunujące wrażenie Smile Do tego pomyśl jakim gościem trzeba było być żeby tym jeździć cała ta moc była przenoszona na wąskie kółka, zatrzymywane bębnami, siedziałeś sobie w koszuli i pilotce na fotelu bez pasów, otoczony paliwem, starając się kierować tym monstrum po torze przypominającym bardziej nasze drogi niż to co mamy teraz w F1- naprawdę ich podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Ten czerwony to jaka farba,chodzi o firmę i nr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 16 Maja 2011 Autor Share Napisano 16 Maja 2011 Dziękuję za komentarze Cloner16- ten czerwony do najprawdziwszy rosso alfa, nie jest to żadna farba modelarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek_G Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Dziękuje za miłe doznania estetyczne. Eh szkoda że te czasy nie wrócą. Dzis tylko absy epsy i inne trzy literowe skróty... Brawo i zachęcam do powiększenia kolekcji aut z tego okresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 Taka wariacja na temat mojego modelu, jaką jeszcze ostatnio popełniłem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi