luke5317 Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Witam! Niedawno rozpocząłem budowę Hurricane, jak na razie model zapowiada się bardzo dobrze, przyjemnie się go skleja. Planuję go zrobić w malowaniu z Egiptu 1944r Czeka mnie jeszcze trochę szpachlowania i szlifowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 przykleiłeś śmigła przed malowaniem? niezbyt dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 17 Maja 2011 Autor Share Napisano 17 Maja 2011 Nie są przyklejone tylko tymczasowo przyczepione kropelką fluidu maskującego żeby to jakoś wyglądało na półce . Edit. cyk! jak widać starałem się już wcześniej malować śmigło ale ta żółta Pactra doprowadzała mnie do szału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslav Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Za jakiś czas wezmę się za ten model, tylko że z ruskimi gwiazdami, które mam już przygotowane. Na razie w kolejce czekają inne. Napisz mi czy nie można czegoś zrobić z wlotem powietrza pod silnikiem. Na drugiej fotce od góry wygląda on dość niefajnie a modelik jest bardzo porządny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 mi żółta pactra po 5 czy 6 warstwach nie do końca pokryła =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Jak żółty to spróbuj emalie revella lub farbe vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Za jakiś czas wezmę się za ten model, tylko że z ruskimi gwiazdami, które mam już przygotowane. Na razie w kolejce czekają inne. Napisz mi czy nie można czegoś zrobić z wlotem powietrza pod silnikiem. Na drugiej fotce od góry wygląda on dość niefajnie a modelik jest bardzo porządny. Ten wlot powietrza nie jest idealny ale to że teraz tak szpetnie wygląda to moja wina( ten otwór nacinałem nożykiem :/). Mam jeszcze do was pytanie o dwie rzeczy: czy w tym miejscu powinien być taki schodek czy nie? i jaki powinien być dobry kształt tego otworu , zaszpachlowałem go całkiem i będę kombinował :P Dzięki za wsparcie wkrótce kolejne foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslav Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Masz tu fotkę na której ten filtr powietrza widać dość dobrze, mam nadzieję że to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 czy w tym miejscu powinien być taki schodek czy nie? Schodka w oryginale tam nie ma. Przechodzi tu tylko linia podziałowa między panelami blachy. Jeśli takie detale są dla ciebie istotne to poszukaj książki Aero Detail No 12 "Hawker Hurricane" i/lub Squadron Signal 5514 "Walk Around Hurricane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Co do tego schodka to nie powinno go tam być ale już zostaw bo to jest dość trudne miejsce do wyszlifowania. to powinno rozwiać Twoje wszelkie wątpliwości odnośnie kształtu tego wlotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luke5317 Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Witam wszystkich ponownie po bardzo długim czasie. Są małe postępy: I mam pytanie co do farby oznaczonej jako "C". Kupiłem kiedyś te dwie farbki do tego modelu i zastanawiam się czy na pewno RLM 79 będzie odpowiednia. PS. Przy powrocie do modelu trochę się namęczyłem odtworzyłem trochę lini podziałowych (a niektóre zostawiłem zatarte bo było to już zbyt męczące :P), zostawiłem też wlot w nie najlepszym stanie. Dorobiłem antenkę, która się złamała i zgubiła. Jeszcze będę musiał poprawić śmigło bo niechcący psiknąłem białą mgiełkę na czarną powierzhnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Odpowiednikiem tego koloru "C", czyli Mid Stone, jest Humbrol 84. Zasiadam i obserwuję, robiłem go jakiś czas temu... Model już odszedł w niebyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi