Michał96 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Cześć, pokazuję wam moja wcześniej wspomnianą dioramę. Wszystko hand-made, oprócz żołnierzy i drzewek. Dorobiłem jeszcze maki. Jest to moja druga podstawka przedstawiająca Włochy, no i pierwsza przedstawiająca same figurki Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub 24 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Trochę pracy wsadziłeś w dioramę, ale przydało by się ciut więcej. Figurkom brakuję cieniowania, są płaskie. Poza tym się świecą, przydało by się poryć je lakierem matowym. Dodatkowo nie wiem czy to złudzenie optyczne, ale czy osada G-43 jest pomalowana na gunmetal, przecież one były drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 4 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2011 Dzięki. Co do figurek to nie chciałem stosować czarnego washa, ponieważ zrobił by z figurek komiks, a tego nie nawidzę. Figurki dostały lekkiego brązowego washa. Może tego nie widać, bo zdjęcia robiłem o 20:00 jutro zrboię w południe i powinno wszystko być widać. Co do G-43, osadę malowałem brązową farbą, ale robiąc suchy pędzel metalizerem trochę za mocno przejechałem, postaram się to poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Co do figurek zgadzam się, niektórzy mimo że figurki wyglądają "doskonale" to są przerysowane, wyglądają jak z komiksu. Kolega ma rację nie można przesadzać z washem. Dioramka fajna, podoba mi się. Dobry, ciekawy pomysł. Jestem na TAK, przechodzisz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Dzięki dr.watson. Teraz czeka mnie duży modelarski sprwdzian, diorama pt. Kocioł pod Falaise. Rozpoczynam ten projekt od jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejooo Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 koniecznie załóż warsztat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 No tak figurki się strasznie błyszczą i nie mają cieniowania, były źle przygotowane do malowania ( nieusunięte linie podziału form), ale poza figurkami nie jest źle, ale to one są głównym motywem winietki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi