Skocz do zawartości

Powstania Warszawskiego 1 / 72.

Jaroslav K

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...

Ti vyšel velmi dobře maskované, a detaily jsou super zdůraznil. Jak jste to jako jemné "wash"? Jsem velmi rád, že někdo vzal vozidla workshop povstalců. Sam jsem v plánu "Kubuś". Těším se na postupu!

(Kamuflaż wyszedł Ci doskonale, a detale są super podkreślone. Jak zrobiłeś taki subtelny "wash"? Bardzo się cieszę, że ktoś wziął na warsztat powstańcze pojazdy. Sam mam w planach Kubusia. Czekam na postępy z niecierpliwością!)

Děkuji , mam v plánu i Hetzer Chwat a PzKpfw V Magda. Obdivuji boj polských postalců během Varšavského povstání , hlavně polských harcerů.

Dziękuję, i mam zamiar Hetzer PzKpfw V Chwat i Magda. Podziwiam walk w Warszawie powstania Polska postalců, harcerů głównie polskich.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Var%C5%A1a ... %A1n%C3%AD

Warsaw_Uprising_boyscouts.jpg

• 2 weeks later...

Jaroslav, ukazují to, co jste tam dělal teď. Váš model vypadá s velkou radostí. Možná workshop na téma "krok za krokem"?

Jaroslav, pokaż co tam robisz teraz. Twoje modele ogląda się z wielką przyjemnością. Może jakiś warsztat "step by step"?

"Chwat" będzie z UM (352) czy Attacku (72830)?

Attack.

Rozumiem, faktycznie jest lepszy od UM i podejście patriotyczne.

Jeśli uważasz, że model Attacka, który nawet nie posiada na kole napędowym zębów na całym obwodzie i ma bardziej mydlane detale, jest lepszy od UM'a, to rzeczywiście ciekawą masz teorię

Jak to nie posiada? Posiada tylko częściowo, reszta jest w gąsienicy do wyprofilowania, efekt końcowy jest taki sam. Podobnie są też robione modele w żywicy nawet w skali 1/35. Dużą zaletą modelu z UM jest to, że posiada ogniwka gąsienic co jest łatwiejsze do wykonania niż profilowanie na kole z zębami, chociaż czy ja wiem? Mnie takie profilowanie nie sprawia kłopotu, oczywiście na samym początku pękły mi gąski, ale z mojej winy, źle je "podgrzałem" we wrzątku. Właśnie jestem po wykonaniu paskowych gąsienic z żywicy do Panthery D i ich wygięciu na kołach przednich i tylnych, fabryczne były za krótkie i za grube.

Zresztą dajmy Jaroslavowi szansę, chłopak chce wesprzeć rodzimy przemysł modelarski i to się chwali.