Tomek Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 W ramach odpoczynku od tematów drugowojennych postanowiłem skleić coś współczesnego. Wyciągnąłem więc z odmętów szafy zakurzone pudełko z modelem o nieskomplikowanej i łatwej do zapamiętania nazwie AAVP7A1 RAM/RS w/EAAK czyli Amphibious Assault Vehicle Personnel Model 7A1 Reliability, Availability and Maintainability/Rebuild to Standard with Enhanced Appliqué Armor Kit. Przeleżał on u mnie ładnych kilka lat. Teraz jak bym ten pojazd kupował to wybrałbym Hobby Bossa w 1/35 (wtedy dostępna była jedynie stara Tamiya i jej klony). Wychodzi więc na to, że kupowanie modeli na zapas to jednak głupi pomysł jest. No ale skoro już mam Amtracka w tej skali to go zrobię. P. S. Jeśli znajdę trochę więcej wolnego czasu, to postaram się zrobić In-boxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2011 Uwielbiam malowanie kół, a już szczególnie w tej skali. No ale jakoś udało mi się je zmęczyć. Użyte farby to Pactry A33 Medium Green FS 34102 oraz A107 Panzer Schwarzgrau RAL 7021. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Jaką techniką je malowałeś? Napięcie powierzchniowe albo maskowanie? Ciekawe do czego mu ta opona z przodu - chyba nie zamienna (pewnie używana do dokowania aby przodu nie rozwalić) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2011 Jaką techniką je malowałeś? Najpierw na zielono kilkoma warstwami nie za gęstej farby, żeby szczegółów nie pozalewać. A później najmniejszym pędzelkiem, jaki miałem, też raczej rzadką farbą, jechałem po bandażach. Na szczęście bandaże po zewnętrznych stronach kół były dobrze oddzielone od środków. Natomiast na wewnętrznych stronach niestety oddzielenie już tak wyraźne nie było (dlatego ich na zdjęciach nie pokazuję ), ale po sklejeniu kół, zakurzeniu/zapiaszczeniu ich i założeniu gąsienic, niedoskonałości mojego malowania widoczne nie będą. Ciekawe do czego mu ta opona z przodu Nie wiem, ale amerykanie różne rzeczy na pojazdach lubią wozić. Ja się natomiast zastanawiam, na co im ten słupek drogowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Ciekawe do czego mu ta opona z przodu - chyba nie zamienna (pewnie używana do dokowania aby przodu nie rozwalić) . Opona na przodzie jest do osłaniania kadłuba w przypadku pokonywania jakiś przeszkód, oraz pewnie też do tego co w nawiasie napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2011 Zdecydowałem się poprawić mocowanie tylnej rampy, bo to co wymyślił Dragon, to jednak dosyć głupio w stosunku do rzeczywistego wyglądało. Odciąłem więc i zeszlifowałem oryginalne mocowanie: A w dziurę u dołu rampy wkleiłem kawałek plastiku z ramki po modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 Najszybszy to ja w robieniu modeli nie jestem. Udało mi się dopiero zlepić kadłub w jedną całość. Spasowanie jego do najdokładniejszych nie należy, ale na moje szczęście na boki przyjdzie EAAK i większość linii łączenia zasłoni, więc się tym nie stresuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 13 Lipca 2011 Autor Share Napisano 13 Lipca 2011 Poważnie zastanawiam się nad kupnem żywicznego zestawu dodatków z Black Doga (nr kat. T72005). Czy miał ktoś z nim może do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi