Nugget Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 Niestety scenkę z Horchem zacząłem razem z lekkim projektem czyli KV-1 w 1:48 z Hobby Bossa. Myślę, że jeszcze uda się trochę zrobić warsztat, który wstawiam jak już Kv-1 jest w trakcie robienia obić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 Jaki kolor dałeś jako ruską zieleń? Model, a w zasadzie wieża wygląda ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 9 Lipca 2011 Autor Share Napisano 9 Lipca 2011 Russian Armor Green pactra.Ciąg dalszy. (tym zaciekiem prosze się nie przejmować zostanie usunięty.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 nie pierwszy to model z tragicznym błędem ortograficznym na wieży (to oczywiście krytyka projektanta kalkomanii a nie Ciebie). poza tym technicznie i artystycznie podoba mi się bardzo, dużo bardziej niż Horch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 Oj niestety, nie mam w szkole ruskiego, nie to pokolenie, ale na innym forum podpowiadają, żeby do tego c dodać kreseczkę żeby wyszło q i będzie poprawny wyraz. Dzięki staram się. I jestem zadowolny, bo nawet tak bardzo colour modulation mi nie uciekł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 nie będzie poprawnego wyrazu. kalka jest tak skopana że nawet taka przeróbka nie usunie błędu. Pisząc po polsku na wieży jest Za Rosiiu a powinno być Za Rossi(ju) z dwuznakiem na końcu. jeśli dodasz kreskę to przerobisz na Za Rodiiu a powinno być Za Rodinu. na pewno drugie rozwiązanie jest o tyle lepsze, że błąd będzie się mniej rzucał w oczy bo i i n w cyrylicy są dość podobne. ale poprawnego wyrazu nie uzyskasz. i zajrzyj jeszcze tutaj bo dyskusja była ciekawa: kermit/phpBB3/viewtopic.php?f=68&t=24356&start=15 jest tam ładnie pokazany napis na wieży Za Rodinu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 Ok już trudno tylko przez to nie ma oceny modelu tylko samej kalki, której nie robiłem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 ale dyskusja w wątku nie ogranicza się tylko do samego modelu - jest jeszcze tło historyczne, wyłapywanie błędów producentów itd. modelarze zaglądają, uczą się, podpatrują... ocena modelu jako takiego jest bardzo wysoka, jest ładnie pomalowany, efekty są przekonujące i ze smaczkiem zrobione. więc do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 To coś białe to po lakierze mat z pactry? Jak to usuniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 Ta już powoli mam chyba na to sposób zobaczę jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Możesz zdradzić jaki? Bo mam z tym problem na jednym modelu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Pomalować bezbarwnym i zniknie, przynajmniej ja dzisiaj taki zlikwidowałem sidoluxem. Przy gów..nej pactrze takie przygody to normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 15 Lipca 2011 Autor Share Napisano 15 Lipca 2011 Ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Ale z tą rdzą pojechałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 To ma być czołg opuszczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 15 Lipca 2011 Autor Share Napisano 15 Lipca 2011 Skąd takie przypuszczenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Bo wygląda jakby po 10 latach z lasu go wydarto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 E tam co Ty gadasz Konrad dzisiaj dam foty i pokażę jak to teraz wygląda po dobrym przeschnięciu, zupełnie inny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 No, tej rdzy to trochę dużo jest,ale całkiem fajnie wyszła. A może dioramka z opuszczonym KW, gdzieś na polu? W sieci masa fotek, jest się na czym wzorować . Sam dłubie coś takiego tylko w 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 E tam co Ty gadasz Konrad dzisiaj dam foty i pokażę jak to teraz wygląda po dobrym przeschnięciu, zupełnie inny efekt. W takim razie czekam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 Teraz to tak wygląda, siateczkki przy silniku zapusciłem przed chwilą i na fotach tego jeszcze nie będzie. Tamte zdjęcia były robione w domu te na dworze. I tu widać zmianę kolorów, bardziej wiarygodne są te przy swietle nie naturalnym. Krzaczki sam wykonywałem od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 No i czekam na lepsze foty bo strasznie kolory przekłamują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 Oj przekłamują, muszę coś z balansem bieli zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Kurde fotki słabe zrób lepsze to się więcej pogada ale z tego co widzę idziesz w dobrym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Miałem ten model kilka razy w rekach i mogę potwierdzić że nie jest szary:p No cóż młody musi jeszcze nad fotkami popracować. W galerii obiecuje foty będą na poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi