mae Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=5355 - z tej recenzji wynika, że model mirage to generalnie sci-fi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 No i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Widziałeś gdzieś porządne farby do polskiej pancerki, bo ja nie, te w/w to Germańce LifeColor. Tak widziałem. http://www.armorama.com/modules.php?op= ... nt&id=5355 - z tej recenzji wynika, że model mirage to generalnie sci-fi Aż się dziwie, że to umknęło czujnemu oku naszego obserwatora :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 I jak tam idzie trenowanie malowania japońskiego kamo? Mnie jeszcze trochę "rozrywa", ale łapy już tak nie latają. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prodi Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 I jak tam idzie trenowanie malowania japońskiego kamo? Mnie jeszcze trochę "rozrywa", ale łapy już tak nie latają. Trzymam kciuki. Powolutku do przodu... Jak na razie znalazłem czas na naszkicowanie ołóweczkiem mniej więcej plam i pomalowanie pierwszych warstw koloru piaskowego. Dokończę piaskowy, trzasnę brązowe plamy i poprawki zielonym tam gdzie trzeba i będę próbował zmierzyć się z liniami Nie mam pojęcia jak czepić się tej tylnej klapy (klapa chłodnicy?) z płetwami. To będzie wyzwanie A przy okazji jak już zasmarowałem sobie kółka podtrzymujące to poprawię bandaże pisakiem i powino wyglądać o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Dobrze idzie, teraz wiesz, że najpierw jasny jasny kolorek, a później cała reszta. Jeżeli chodzi o "płetwy", to spróbuj delikatnie nakleić plastelinę, tylko sprawdź czy nie zostawia śladów, czy nie jest tłusta. Teraz mi się dopiero przypomniało, sam kombinowałem jak koń z furą pod górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prodi Napisano 4 Września 2011 Autor Share Napisano 4 Września 2011 A co mi da plastelina skoro nie mam aero? Wszystko na razie pędzelkiem smaruję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Jakoś mi umknął ten wątek niechcący. Ale powiem tak - wybranie tego modelu do treningu może na wiele lat wypaczyć pojęcie o modelarstwie. Vickers firmy Mirage jest kompilacją, albo raczej komplikacją wszystkich znanych i nieznanych wersji. Ten który robisz to konglomerat wersji fińskiej, polskiej i angielskiej - tak z grubsza Nie wiem kto go projektował, ale zrobił to na podstawie wszystkich zdjęć nie zadając sobie trudu zastanowienia się nad tym, ze to zdjęcia rożnych czołgów. Do malowania linii (o ile nie masz delirium) wystarczy pędzelek 00 i czarna Pactra. Dlaczego Pactra? Bo ładnie się z pędzla kładzie. Przy odrobinie cierpliwości linie wyjdą prima-sort. Generalnie mam nadzieję, że się nie zniechęcisz do modelarstwa po tym modelu. Dla mnie był to też jeden z pierwszych modeli - i do dzisiaj ulubiony. A żeby nie było, to mi wyszedł tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi