Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

P-61A Black Widow

Firma Great Wall Hobby ma nas w lipcu tego roku uwolnić od więzów monogramu który od lat 70tych jako jedyny produkuję tą maszynę w tej skali. Obrazki wyglądają zachęcająco

l48022.jpg

1fsw.jpg

13fs.jpg

16fsk.jpg

2fsx.jpg

4fsd.jpg

9fse.jpg

p611fs.jpg

p612fs.jpg

Cena rynkowa w sklepie Squadron 99$ w przed sprzedaży 79.99$

pobrano z http://www.squadron.com/ItemDetails.asp?item=GWL4802

Napisano

Fajnie, że powstaje coś takiego bo ceny Monogramowskich sięgają zenitu na allegro. Ale widząc cenę sugerowaną 99USD wydaje mi się, że będę musiał spasować ;/

Napisano

Ja swoją wychaczyłem za 60 zł. Co fakt pudełko zdezelowane (ale co mi po nim), a kalki żółte (a co mi ponich i tak będą korpusowe), jednak patrząc na zdjęcia czy 300 zł totak dużo? Chcąc zrobić z Monograma poprawny i dobry model, po dołożeniu żywicy, blaszek etc etc cena wejdzie ta sama.

Napisano
czy 300 zł totak dużo?

Dla mnie owszem dużo, ale jak można wywnioskować z mojego wcześniejszego posta to jest moje subiektywne odczucie i to co dla mnie cenowo przekracza wszystkie możliwe granice przyzwoitości dla innej osoby może być tylko "wydatkiem"

Niemniej jednak oczekuje, że zobaczę w przyszłości kilka galerii z P61, a jak odmieni mi się koniunktura to kto wie.

Napisano

Ja bym się nie sugerował tymi 99$. Przeca ich Fw189 kosztuje w pl ok 120 pln, a model rozmiarami itp podobny

Napisano
A ja czekam na dobry P61 w 1/72 i się doczekać nie mogę.

A co jest nie tak z tym modelem Dragona? Pytam, bo chcę go kiedyś kupić.

Napisano

Czytałem, na zagranicznych forach, że nie teges. Już lepsze merytorycznie są stare Frogi.

Napisano

A chba jest jeszcze Italeri/Bilek

• 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano

Ja dostałem cynka że koło 250zł. wszyscy się nastawiali że będzie podobna cena jak Fw189 a tu szykuje sie nei tani model.

Napisano
Ja dostałem cynka że koło 250zł

jeśli Twoje informacje okażą się prawdziwe to niestety, ale będę musiał odpuścić sobie ten piękny i niezwykle interesujący samolot. Dla mnie do "przełknięcia" była cena ok +10-20% większa od "ramy" czyli coś w granicach do 160 zł.

Napisano

Ile by nie kosztował zaczynam odkładać titanty