kapral Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Witam. Po dłuższej przerwie chciałem Wam pokazać ostatni mój ukończony model. Pojazd, to jak w tytule "Wojownik" z Academy + blaszka Eduarda. Jeden ze zwierzaków zakupiony na giełdzie, drugi na "a...o". Natomiast Szkot to składak z czterech figurek żywicznych + własna inwencja. Zestawienie pojazdu i wielbłądów podsuwa np. taki tytuł dla tej scenki "Desert warriors" Miłego oglądania. Na koniec taka mała impresja "artystyczna" "Burza piaskowa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Wojownik świetny, trochę szpecą go te czarne przetarcia z przodu. Co do wielbłądów to kojarzą mi się z węgorzami jakieś takie gładkie ogólnie jest bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 26 Lipca 2011 Autor Share Napisano 26 Lipca 2011 ShaDow FoX nie wiem czy wiesz, ale pierwsze Warriory które dotarły do Iraku były malowane jakąś tandetną farbą w kolorze piaskowym. Farba ta miała to do siebie, że nie wiedząc czemu pięknie odłaziła ukazując bazowy kolor zielony. Te przetarcia z przodu i nie tylko, dosyć oszczędnie w moim wykonaniu obrazują ten proces. Żeby nie być gołosłownym dwie foteczki: A na tej jeszcze lepiej widać: Jeżeli natomiast chodzi o wielbłądy, to nie wszystkie są tak zarośnięte jak ten Bywają również mniej obdarzone przez naturę sierścią Ale żeby je zaraz porównywać do węgorzy??? ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 A to wtedy zwracam honor, faktycznie widać zielony kolor, myślałem, że to czarny Odnośnie wielbłądów, może spróbuj im zrobić na garbach taką sierść ? No nie wiem dlaczego, jakoś tak z węgorzami mi się skojarzyło (jestem spinningistą ), ale tak jak pisałem, podoba mi się bardzo Twoja praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 To nie do końca są wielbłądy Ale całość podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Pomysł fajny. Ale jeśli chodzi o wielbłady to ona mają skóre jak żaby wodne. Powinny być dużo bardziej matowe. Nie komponują sie przez to z resztą scenki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 gulus, możesz rozszerzyć swoją myśl? czak45, przy świetle dziennym są prawie całkowicie matowe (trzy warstwy Humbrola matt). Zresztą na trzecim zdjęciu wielbład też się błyszczy, tak więc wszystko zależy od oświetlenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 gulus, możesz rozszerzyć swoją myśl? Dromader. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AD-HD Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Super wyszedł , podoba mi się ten szkot!! kliku dniowy zarost super , te obdarcia z przodu troche nie fajne ale cały model spoko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Modelik super, dromadery potraktowałbym matem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 29 Lipca 2011 Autor Share Napisano 29 Lipca 2011 Wicia1975, a o czym ja tutaj pisałem czak45, przy świetle dziennym są prawie całkowicie matowe (trzy warstwy Humbrola matt). Zresztą na trzecim zdjęciu wielbład też się błyszczy, tak więc wszystko zależy od oświetlenia. Odnośnie nazewnictwa to owszem można i tak, czyli dromader. Można nawet Camelus dromedarius. A na dwugarbnego Camelus bactrianus czyli baktrian. Tylko po co? Czyż nie ładnie brzmi wielbłąd jednogarbny lub dwugarbny? Tak więc powiedzenie "właściwie to nie wielbłądy" jest troszeczkę "nie ten teges", bo dromader to też wielbłąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Tzn. nie mam pojęcia czy to Gulus miał na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Kapralu a o czym ja pisze, jeszcze raz np. "Vallejo 70540 Mat Medium MC189". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 30 Lipca 2011 Autor Share Napisano 30 Lipca 2011 Wicia1975, nie rozumiemy się. Ja zacytowałem ten fragment na dowód tego, że na tych nieszczęsnych wielbłądach są już trzy warstwy Humbrol Matt Cote, a mimo to w sztucznym świetle nadal połyskują. Gdy używałem matu z MMaster nie było problemu. Jedna warstwa i nawet powietrze w okolicy było matowe . Humbrol natomiast na pojazdach jeszcze jakoś wychodzi, ale na wszelkiego rodzaju figurkach to normalnie załamka:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 A widzisz, trzeba było popytać najpierw o tego Humbrola, wielu modelarzy miało/ma z nim problem. Użyj innych matów, ten można zostawić na np. półmatowe powierzchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 30 Lipca 2011 Share Napisano 30 Lipca 2011 Witam! Model ładny i podoba mi się. Dromadery tez są fajne i robią klimat. Co do obić. To zawsze jest ich albo za dużo, albo za mało, albo za duże, albo za małe lub nie w tym miejscu. W moim odczuciu te z przodu są trochę dziwne, ale na moich modelach nie są one lepsze i zasadniczo nie rzutuje to na ocenę twojej pracy Model jest świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Tomku, "mądry Polak po szkodzie" Poszukam na pewno czegoś "bardziej matowego". marioba, święte słowa . Nic dodać, nic ująć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legioner Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 .A ogólnie mówiąc co do twoich modeli ,to kolory wszystkich są bardzo wyblakłe,nie mówiąc już o bez twarzach jakby mieli maski pozakładane,jak w filmie z Tom Cruise,trochę więcej dosadności i realu i będzie niebo leprze,co do wielbłądów też zgubili sierść upodobniają się do do transportera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legioner Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Czemu wszystkie zdjęcia są zrobiono tylko prawie z lewej strony ,tylko 1 zdjęcie z prawie na którym nic nie widać ,czyżby coś nie wyszło ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 legioner o co ci chodzi, ale w jednym poście proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Ciekawy model, bardzo fajna figurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 12 Października 2011 Autor Share Napisano 12 Października 2011 .A ogólnie mówiąc co do twoich modeli ,to kolory wszystkich są bardzo wyblakłe,nie mówiąc już o bez twarzach jakby mieli maski pozakładane,jak w filmie z Tom Cruise,trochę więcej dosadności i realu i będzie niebo leprze,co do wielbłądów też zgubili sierść upodobniają się do do transportera. Spróbuję sie ustosunkować do Twoich uwag legioner. Nie będzie to proste, bo Twój post jest mało czytelny. I w sumie nie bardzo wiem o co chodzi. Jeżeli chodzi o "wyblakłe kolory". Widziałeś kiedyś pojazd wojskowy w warunkach bojowych promieniejący kolorami Ja nie widziałem i dlatego moje modele są takie, a nie inne. Kurz, warunki atmosferyczne i inne czynniki robią swoje. Natomiast zarzut co do twarzy w moich figurkach to chyba jakieś nieporozumienie. Czy twarz na zdj. nr.4 jest bez wyrazu Maska Moje figurki to na pewno nie "mistrzostwo świata", ale jeszcze nikt ich nie nazwał "maskami i bez wyrazu". Natomiast co do braku zdjęć z prawej strony. Zawsze staram się wrzucać więcej zdjęć z tej strony modelu z której on będzie prezentowany na konkursach wystawach itd. Z innych stron jedno góra dwa zdjęcia. Tak, że bez obaw wszystko wyszło jak trzeba i jest na swoim miejscu. Jeżeli masz takie życzenie to specjalnie dla Ciebie mogę Ci wysłać na maila zdj. prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Tak jak się można było tego spodziewać, na żywo praca wygląda znacznie lepiej. Zwierzaki wyglądają całkiem naturalnie i bynajmniej nie straszą wyleniałymi bokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi