Artur D. Napisano 20 Grudnia 2011 Napisano 20 Grudnia 2011 Idą święta, uważaj na Indora bo komuś może się wyjątkowo spodobać (np. mnie) i trafić na świąteczny stół :-) Cytuj
united4ever Napisano 21 Grudnia 2011 Napisano 21 Grudnia 2011 Witam Pytanie początkującego : dlaczego pomalowałeś go przed sklejeniem ? Nie byłoby łatwiej po ? Pozdrawiam Dawid Cytuj
GIUSEPPE Napisano 22 Grudnia 2011 Autor Napisano 22 Grudnia 2011 Witam. Dziękuje za opinie. To ostatni post w tym wątku, potem będzie już galeria. dlaczego pomalowałeś go przed sklejeniem ? Nie byłoby łatwiej po ? W tym modelu jest dobre spasowanie skrzydeł i stateczników z kadłubem, łatwiej było mi malować go w kawałkach niż w całości, poza tym gdyby był sklejony trudniej robiło by się pasy antypoślizgowe na skrzydłach. Pasy antypoślizgowe zrobiłem z mieszaniny płynnej szpachlówki i rozcieńczalnika firmy Gunze i czarnej farby. Pierdołki użyte do zrobienia anteny. Gotowa jeszcze nie pomalowana antena. Do naciągnięcia użyłem suszarki do włosów (w końcu się na coś przydała ) Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia życzę Wszystkim zdrowia, szczęścia i wielu udanych modeli. Pozdrawiam. GIUSEPPE Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi